fredag, november 28, 2008

Den som setter sin lit til Herren skal ikke bli til skamme i økonomiske krisetider



Sent i går kveld ble jeg sittende å se på en overføring fra Times Square Church i New York. Det er pastor David Wilkerson (bildet) som talte. Han går rett på sak og taler om den økonomiske krisen som nå rammer verden, og som han har profetert om i sine syner en gang tidlig på 1970-tallet. Jeg har omtalt dem tidligere her på bloggen. David Wilkerson taler om at vi bare har sett begynnelsen, og at vi må forberede oss på svært vanskelige tider fremover. Han tror også at den økonomiske krisen er sendt av Gud. Den er en dom over ugudelighet, over materialisme og griskhet, og urettferdighet mot de fattige. Men så sier han: Guds folk vil aldri bli til skamme.

David Wilkerson tar utgangspunkt i en annen Davids ord. Vi finner dem i Salme 37,16-19:

"Bedre det lille som de rettferdige har, enn mange ugudeliges rikdom. For de ugudeliges armer skal brytes, men Herren støtter de rettferdige. Herren kjenner de ulasteliges dager, deres arv skal bli til evig tid. De skal ikke bli til skamme i den onde tid, i hungerens tid skal de bli mette."

Gud vil sørge for sine, selv i de dager da hungeren setter inn. Vi kommer ikke til å slippe unna de vanskelige dagene, den onde tiden som ligger foran, men Gud vil ta seg av de som setter sin lit til Ham alene, de skal ikke bli til skamme!

David Wilkerson ber oss være ved godt mot. Herren vil stå ved sitt løfte, Han vil bringe ære til sitt navn.

Våre øyne må ikke fortape seg på det vi ser rundt oss. Uansett hvor grusomme tidene er, så skal ikke de stjele fra oss vår energi eller ha fokus for vår tjeneste. Vi skal være opptatt med Jesus! Jesus sa at vi ikke skulle bekymre oss for hva vi skulle spise eller hva vi skulle kle oss med. Vår fokus er å søke Guds rike og Hans rettferdighet. Da vil Han sørge for oss. Wilkerson minner oss på ordene i Jes 26,3:

"Den som har et grunnfestet sinn, ham lar du alltid ha fred, for til deg setter han sin lit."

Som Wilkerson sier: Gud kan ikke lyve!

Vi skal la oss advare og vi skal være på vakt og våke, men vi skal ikke la det som nå skjer gripe oss med frykt. Vi skal sette vår lit til Herren, som verken kan lyve eller skuffe. Djevelen kommer til oss for å "stjele, myrde og ødelegge", men Jesus er kommet for å gi oss "liv og overflod" (se Joh 10,10)

Det er viktig at vi har dette perspektivet på det som nå skjer. For mens Gud dømmer, kaller Han sine til å søke lys under Hans vinger, Hans beskyttelse.

"Den som sitter i Den Høyestes ly, som bori Den Allmektiges skygge, han sier til Herren: Min tilflukt og min borg, min Gud som jeg setter min lit til..." (Salme 91,1-2)

Jeg kjente jeg ble oppløftet i min ånd av å lytte til David Wilkersons grundige utleggelse av Guds ord. Tenk hvilke løfter Gud har gitt sine.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jakobs Brev 5


1 Og nu, I rike: Gråt og jamre over eders ulykker, som kommer over eder!

2 Eders rikdom er råtnet, og eders klær er blitt møllett;

3 eders gull og sølv er rustet bort, og rusten på det skal være til vidnesbyrd mot eder og ete eders kjød som en ild; I har samlet skatter i de siste dager!

4 Se, den lønn I har forholdt arbeiderne som har skåret eders akrer, den skriker, og høstfolkenes rop er kommet inn for den Herre Sebaots ører.

5 I har levd i vellevnet på jorden og efter eders lyster; I har gjødd eders hjerter på slaktedagen!

Tror det er dette vi ser nå.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Folk bør vite at denne krisen som nå utspiller seg i aller høyeste grad er menneskeskapt og tillatt av Gud. Eisenhower sa en gang at det ikke finnes tilfeldigheter i politikken. Likeså finnes det ikke tilfeldigheter i økonomien.
Vesten har konsumert over evne, bygd sin gjeld til himmels og nå er det slutt. Sentralbankene har kjørt økonomien i grøfta ved å trykke opp stadig flere penger og dermed drive inflasjonen til himmels, mens rentene har blitt holdt uforsvarlig lave.

1+1=2 . Finanskrisen er ingenting annet enn at vi høster det vi har sådd, og Gud tillater det fordi grådigheten har fortært oss.

MT

Bjørn Olav sa...

Jeg tror dere begge er inne på kjernen i det som nå skjer rett foran våre øyne. La oss våke og be i en tid som denne!

Anonym sa...

Detta var tröstens ljuvliga ord till vårt inre!
Det behöver vi mycket av nu i dessa tider!
Tack för förbönen BjornOlav,det var så helt underbart igår när jag spelade minns du sången med de äldre!Herren var med Tack och lov!Idag behöver jag också förbön,för jag ska med en annan dam besöka en gammal dam som är mycket dålig.Bed att jag även idag får vara i Herrens vilja,och säga de ord som
Gud vill jag ska säga.
Jo BjornOlav,jag väntar på att du ska skicka den där inbjudan,till förbönnsbloggen,så jag kan svara på den!
Ha en bra dag,ocg må Herren vara med dej!
Karin

Bjørn Olav sa...

En ny epost er sendt.