tirsdag, november 25, 2008

Vi kan ikke bli Kristuslike uten å bli sårbare



"Hvordan skal vi gjenkjenne vekkelse når den kommer? Den oppvåkning vi søker, menn og kvinner, ung som gammel, er denne: å bli likedannet med Jesus! Når starter vekkelsen? Det hele starter i det øyeblikket vi sier ja til å bli lik Ham. Det sprer seg til andre når Kristus åpenbares i oss."

Ordene tilhører Francis Frangipane. Han skriver dette i sitt siste nyhetsbrev som jeg mottok sent i går kveld. Jeg tror Francis Frangipane har aldeles rett. Dette er hva det handler om.

Å bli lik Jesus handler om en djup forvandling av våre liv. Om Jesus heter det: "Enda han var Sønn, lærte han lydighet av det han led." (Hebr 5,8) Veien er ikke annerledes for oss. Det er når vi har forstått dette, at Gud skjenker oss en gave: sårbarheten.

Vi kan ikke bli Kristuslike uten å bli sårbare. Francis Frangipane skriver dette: "Å bli såret i nådens tjeneste, og i stedet for å lukke våre hjerter, tillater sårbarheten å krone kjærligheten, forløser vi Guds kraft."

Når Kristus tillater oss å bli såret, så legges vi åpne, og det avgjørende blir da om vi tillater det verk som Gud holder på med i våre liv, eller om vi tyr til raske løsninger for å komme oss vekk.

Veien vi går smalner når vi søker sann forvandling.

Mange kristne blir bitre av motstand. De forlater sine menigheter, de slikker sine sår.

Men å bli såret er en del av det å være kristen. Jesus var "ille tilredt" (Jes 54,14) og har "sår på kroppen" (Sak 13,6). Å være Kristuslik er å tilgi de som forvolder oss smerte, som gjør oss ille. Om vi ikke gjør det kan de sårene vi påføres bli illeluktende og vi kan bli syke i sjelen. Vi blir bitre og hevngjerrige.

Spørsmålet er: hva gjør vi med sårene vi påføres?

Du husker sikkert historien som Jesus forteller om den barmhjertige samaritan. Det står noe om ham som er viktig å huske for oss i denne sammenhengen. Vi leser om at da samaritanen så mannen som var falt blant røvere, står det at han fikk inderlig medynk med ham, og så leser vi:

"Han gikk bort og forbandt sårene hans og helte olje og vin i dem..." (Luk 10,34)

Vi trenger at Jesus gjør dette med våre sår: heller olje og vin i dem og forbinder dem. Av og til trenger vi en berøring av Hans legedom, når vi er blitt påført sår av andre.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så många visa ord idag BjornOlav!
Ja,om jag vill av hela mitt hjärta bli Kristuslik,då måste jag vara beredd att låta Honom arbeta med mej,genom att bli sårbar,men ändå låta Guds kärlek flöda in i och genom mitt hjärta,till mina medmänniskor,även till de som sårar mej.
Det kommer till mej detta ord,"När jag är svag,då är jag stark".
Svag i mej själv,men stark i Honom!

Hur är det med hälsan, BjornOlav?
Har du fått tillbaka rösten?
Får du behålla maten?
Du finns alltid i mina böner.
"Herren håller dej i sina armar å bär dej dag för dag"
Be för mej också BjornOlav,för denna vecka är fullpackad med uppdrag.Besök på servicehus, möte och sång med Seniorgruppen besöka en gammal dam,som är mycket sjuk.Ja hela veckan är fullbokad,men det är så härligt att få Gå med Jesus,och göra något för Honom!
Ha en välsignad dag BjornOlav!
Karin

Anonym sa...

Karin, fantastisk å lese om din tjeneste for Herren. Jeg har mye å lære av deg.

Må Herren velsigne deg og din familie.

Stener

Bjørn Olav sa...

Enig med deg, Stener, det er inspirerende å følge Karins tjeneste for Jesus. Hun når en mengde mennesker hvert eneste år. La oss huske på å be for henne!

Til Karin:
Jeg har sluttet å kaste opp, og er noe bedre. Stemmen er ikke tilbake ennå, og jeg skal preke søndag! Det er en utfordring. Men Herren vet.

Anonym sa...

Tack mina kära vänner,Stener och BjornOlav!Må Vår underbare Frälsare välsigna och vara med er också!

Det ringer en sång i mitt hjärta,den är så vacker.

"När Golgata jag stilla här
begrundar,
å ser vad Jesus gjort för mej!
Då gripes hjärtat av en stilla längtan,
att göra något Frälsare för dej!
Sej har jag räddat någon själ från döden?
Å någon syndare från mörkrets stig?
Jag säkert kunnat göra mer för Jesus!
När Han,så mycket gjort för mig"!

Ta in dagen.se och läs där vilken fråga som ställts idag!
Jag bara kände att jag var tvungen att svara.
Stener,du vet väl om bloggen som BjornOlav öppnat om
Förbönn i Norden?
Guds välsignelse till er båda!
Karin

Anonym sa...

Jeg har også problemer med å skrive kommentarer på bloggen Forbønn i Norden.

Stener

Bjørn Olav sa...

Melding til Karin/Stener

Jeg har sendt en invitasjon til Karin om å være med på denne bloggen nå. Fant endelig ut hvordan det gjøres. Tror du må svare på den, slik at jeg kan legge deg til. Kan du sende meg din epostadresse, Stener. Den jeg har liggende på denne maskinen er en adresse knyttet til ditt gamle arbeidssted. Når jeg får den, sender jeg deg samme invitasjon.

Anonym sa...

Jeg sender deg e-post i morgen.

Stener