fredag, november 07, 2008

Syner, åpenbaringer og slektsvekkelse








På begynnelsen av 1970 tallet var jeg innom Filadelfiabokhandelen i Oslo. I hyllene der fant jeg en bok skrevet av H.A. Baker. Den handlet om den forunderlige utøselen av Den Hellige Ånd over en gruppe barn som bodde på et barnehjem i det sørlige Kina. Amerikaneren Harold Armstrong Baker drev Adullam Rescue Mission i Kunming i Yunnan provinsen på 1930-tallet. Flere av disse barna ble bortrykket til himmelen. I syner og åpenbaringer så de Det nye Jerusalem, Jesus og Guds og Kristi trone. Boken "Syner bak forhenget" som gir en fremstilling av det forunderlige som skjedde på dette barnehjemmet, er blitt utgitt på norsk. Det var denne boken jeg så da jeg var i Oslo den gangen.

H.A Baker gikk hjem til Herren i november 1971, da var han 90 år gammel. Helt til det siste virket han i Herrens tjeneste. Sin siste levedag var han ute for å dele ut traktater.

I går var jeg en liten tur på Hamar, i forbindelse med at sønnen vår skulle på sesjon. Da hadde jeg tid til å stikke innom Grimerud gård, Ungdom i Oppdrags hovedbase. Der fikk jeg kjøpt med meg boken "Alltid nok" sonm handler om Rolland og Heidi Bakers utrolige livshistorie. Det viser seg at H.A Baker var Rolland Bakers bestefar.

Sammen med sin kone Heidi har Rolland Baker bygget opp et arbeid blant de fattigste av de fattige i Mosambik og Malawi. De startet med 14 mennesker og èn menighet og i løpet av fem år har arbeidet vokst til over 6000 menigheter!

Jeg slutter ikke å forundre meg over hva Guds velsignelse gjør gjennom slektsleddene. Når Gud får tak i noen i en familie, og de blir frelst, stifter hele familen bekjentskap med velsignelsens kilde: Gud. Familien kommer under påvirkning av Den Hellige Ånd, fordi det er kommet mennesker som frykter Gud inn i slekten. Hva det kan føre til ser vi godt i eksemplet med Rolland Baker. Men det er ikke alltid vi ser hva Gud gjør i våre familier på grunn av den velsignelsesstrømmen som er kommet inn i slektsleddene. Men jeg holder fast ved ordene fra Apostlenes gjerninger hvor det står at folk ble frelst med "hele sitt hus".

En gang på 1970-tallet traff jeg Kjell Haltorp for første gang. Han ble et stort forbilde for meg når det gjelder å be utrettelig for sin egen familie. Hver gang vi møttes, og det var ganske ofte en periode, ba han for hele slekta si med navns nevnelse. Slik blir det frelste mennesker av! Mennekser i slekten til Kjell kom inn under innflytelsen av hans bønner. Så har da også flere i hans familie møtt Gud og blitt frelst. Det gir meg frimodighet til å be for mine.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Et tips for de som er interessert i å lese boka "Visions Beyond the Veil" Av H.A. Baker. Boka kan lastes ned og skrives ut fra www.spiritlessons.com.

Stener

Bjørn Olav sa...

Kjempefint at du opplyser om dette, Stener. Kjenner du noe til Shalom forlag uti Elnesvågen? Det var de som gav ut "Syner bak forhenget" her i Norge, for riktig mange år siden.

Anonym sa...

Jeg har hørt om forlaget. De trykket bl.a ut noen traktater. Jeg vet ikke noe om hvem som sto bak forlaget. Kanskje forlaget var mest aktivt på 70-tallet i etterkant av Jesusvekkelsen.

P.S. Jeg har endelig fått tak i boken "Å venne seg til å leve nær Gud" av Broder Laurentius.

Stener

Bjørn Olav sa...

DA har du virkelig noe å se frem til! Denne boka har fulgt meg i mange år, og jeg tar den stadig frem igjen. Måtte Herren rikelig velsigne deg og dine denne helgen.

Anonym sa...

Bjørn Olav!

Jeg har sendt deg en e-post.

Stener