tirsdag, november 18, 2008

Folkegrupper i Peru nås med evangeliet med hjelp av pensjonister!



Lokale peruvianske ledere ønsker misjonærer fra Sørstatsbaptistene hjertelig velkommen til sine landsbyer. De ønsker å høre evangeliet forkynt. Seniormisjonærer fra ulike baptistmenigheter i USA har drevet med evangelisering i Peru de siste uke. For å høre med i denne kategorien er man 50+. De engasjerer seg i misjonsarbeid i andre land for to eller tre år ad gangen. Seniormisjonær Larry Jackson (64) taler her med en av de lokale lederne. Det er tredje perioden familien Jackson er i Sør-Amerika. I åtte år drev de med menighesplanting i Bolivia. Så arbeidet de som bønnekoordinatorer for Xtreme Team, et arbeid hvor unge mennesker bringer evangeliet til vanskelige områder i Sør-Amerika. Nå arbeider de med å få menigheter interessert i å adoptere folkegrupper i det nordlige og sentrale Peru, hvor det er få mennesker som kjenner evangeliet.

Larry Jackson, som tilhører Pleasent Garden Baptist Church i North Carolina,, kan fortelle om en helt spesiell åpenhet i disse områdene av Peru:

"Den åpenheten vi opplever spesielt blant Wanka-folket minner meg om Makedonia-kallet som apostelen Paulus fikk," sier han til Baptist Press.

Det finnes 699 kjente folkegrupper i Sør-Amerika. Kun 48 av dem har fulltidsmisjonærer fra Sørstatsbaptistene. Det kan selvsagt være andre misjonsselskaper som arbeider blant dem enn Sørstatsbaptistene, men regner man kun med Sørstatsbaptistenes misjonærer så vil det bety at det er en misjonær derfra for hver 1,6 million mennesker! Så behovene for flere misjonærer er virkelig påtrengende. Derfor har familien Jackson satt i gang adopsjonsprogrammet for menigheter utenfor Sør-Amerika. Hovedhensikten er å skaffe bønnepartnere, og så være med på å be om at Gud skal reise opp og kalle nye misjonærer. Team skal så reise inn for å vise Jesusfilmen, drive med aktiv evangelisering og plante nye menigheter. Kanskje det finnes en norsk menighet eller lesere av bloggen som vil være med på å adoptere en slik unådd folkegruppe i Sør-Amerika? Ta gjerne kontakt, så skal jeg formidle informasjon videre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint å se at det er forsatt behov for oss når vi er blitt eldre. Det skulle ha vært et slikt opplegg som dette for norske kristne pensjonister også!

Bjørn Olav sa...

Ja, er ikke dette opplegget til Sørstatsbaptistene flott! Jeg kjenner ikke til noe lignende her i Norge. Om noen gjør det, er jeg takknemlig for et tips, så kanskje vi kunne omtale det på bloggen.