torsdag, november 06, 2008

Visjonen "Tilbake til Jerusalem" i en spennende fase



Arbeidet med visjonen "Tilbake til Jerusalem", hvor den kinesiske menighet skal forkynne evangeliet og opprette fellesskap av troende i alle land, landsbyer, byer og blant alle folkeslag mellom Kina og Jerusalem, er inne i en spennende fase. Treng av feltarbeiderne pågår, de som skal ut i frontlinjene. Målet er å mobilisere 100.000 kinesere i dette store misjonsfremstøtet. Det er ingen liten oppgave kinesiske kristne har påtatt seg, for mellom de to regionene finner vi de tre største åndelige festningsverkene som det gjenstår å erobre for evangeliet: Islam, buddhismen og hinduismen. I de senere årene har det vært fokus på det såkalte 10/40 vinduet, et begrep som refererer til de områdene som ligger mellom den 10. og den 40. breddegrad. Alle de 50 landene som er minst evangeliserte og har færrest kristne i forhold til folketallet, ligger innenfor denne regionen. Her bor mer enn 90 prosent av de unådde folkegruppene i verden - mer enn 5000 stammer og etnolingvistiske grupper som knapt eller ikke har hørt evangeliet i det hele tatt.

Det er nå produsert en liten introduksjonsvideo som presenterer visjonen. Du finner den her:

http://www.backtojerusalem.com/video/btjVision.html

En annen video som viser noe av arbeidet finner du her:

http://www.backtojerusalem.com/video/sichuan.html

Ta deg tid til å se nærmere på disse to filmene. La deg inspirere til forbønn, engasjement og offer. Dette spennende evangeliseringsfremstøtet for å vinne tusenvis av mennesker for Jesus må vi være med på!

4 kommentarer:

Petter sa...

Gripende å se hvordan våre brødre og søstre med livet som innsats står på for å spre evangeliet til områder som er stengt for vanlige misjonærer! Jeg vil sende denne linken til mine kristne venner.

Anonym sa...

Kina er i ferd med å få en meget skjev kjønnsfordeling, det blir stadig flere menn enn kvinner, og den unge voksne aldersgruppen av menn har et "udekket" kjærlighetsbehov som vi får håpe de kan få dekket av Guds kjærlighet. Kanskje det blir lettere å "rekruttere" misjonærer i denne "settingen"?

Og for å sitere Paulus i 1. Kor. 7,8 : "Men jeg sier til de ugifte og til enkene: Det er godt for dem om de fortsatt kan være slik som jeg er." (v.9: "Men hvis de ikke kan leve avholdende, så skal de gifte seg. For det er bedre å gifte seg enn å brenne av lyst.")

Bare en tanke!

Hilsen
Thomas i S.

Bjørn Olav sa...

Flott Petter! Spre dette så mye som mulig! Det er oppmuntrende og sterkt. Ha en velsignet helg.

Bjørn Olav sa...

Thomas

En veldig interessant og spennende innfallsvinkel! Ja, jeg tror vi vil se at misjonærene, de kommer fra Kina i årene fremover. Uredde, visjonære, djerve. Villig til å lide og dø for Jesus. De vet at når de går inn i disse områdene det her er snakk om, så er det i aller høyeste grad med livet som innsats. Da kan det være greit å være ugift.