mandag, november 03, 2008

Hold deg til Jesus


Jeg gikk for å finne abba Makarios, for jeg var pint av tanker og lidenskaper i kjødet. Jeg sa til ham: 'Abba, si meg et ord jeg kan leve på.'
Abba Makarios sa da til meg: 'Bind et reip fra seilet om masta, og ved vår Herre Jesu Kristi nåde, vil skipet seile igjennom de djevelske vinder, bølgene på dette villedende havet og den mørke skumringen i denne forfengelige verden.' Jeg sa til ham: 'Hva er dette skipet? Hva er reipet? Hva er masta?' Abba Makarios sa da: 'Skipet - det er ditt hjerte. Hold øye med det. Reipet - det er din ånd. Bind det til vår Herre Jesus Kristus, som er masta. Den masta som har makt over alle bølger og demoniske vinder som blåser mot helgenene. Men er det ikke enkelt, ved hvert pust å si: Min Herre Jesus Kristus, ha medlidenhet med meg. Du velsignende Herre Jesus, hjelp meg? Og hvis vi er vedvarende i frelserens navn, vår Herre Jesus Kristus, vil Han gripe djevelen i neseborene for hva han har gjort mot oss. Og vi som er svake vet at hjelpen kommer fra vår Herre Jesus Kristus. (Evagrios av Pontus) Bildet er av staretsen Paisios som bodde på Athos.

3 kommentarer:

Anonym sa...

O,ja,detta vill jag läsa om och om igen!Låta vår ande och vårt hjärta vara bundet och stadigt fäst vid vår Herre Jesus Kristus!
Detta vill jag skall bli min bön varje dag!

Såsom sången lyder;
Att bedja är ej endast att begära,
att bara ropa giv mej Herre giv!
Att vara ett guds barn,
är att komma Gud så nära,
så Han är livet i mitt eget liv!

Då först,kan jag börja att leva!
Gud välsignelse!
Karin

Anonym sa...

Ett PS.
Gå in på
www. Tidens tecken.se och titta på en allvarlig profetia där!
Karin

Bjørn Olav sa...

Ja var ikke disse ordene fra Evagrios flotte! Her skjuler det seg dype skatter. Måtte vi alle holde oss til Jesus. Han er vår redning. Takk for det gode sangen. Nettsiden skal jeg sjekke ut senere i dag. Dette er siste dagen jeg har til å skrive ferdig bokmanuset. I morgen må det være levert!