torsdag, november 13, 2008

Synene fra Patmos, del 2



Saligprisningene finner vi i forbindelse med Jesu bergpreken. Men når jeg leser Åpenbaringen finner jeg også syv saligprisninger der. Det er disse:

1. Salig er den "som leser og de som hører det profetiske ord og tar vare på det som står skrevet. For tiden er nær." (Åp 1,3)

2. Salige er "de døde som dør i Herren fra nå av. Ja, sier Ånden, de skal hvile fra sitt besvær, for deres gjerninger følger dem. (Åp 14,13)

3. "Se, jeg kommer som en tyv! Salig er den som våker og tar vare på sine klær, så han ikke skal gå naken og de skal se hans skam." (Åp 16,15)

4. "Og han sier til meg: Skriv! Salige er de som er innbudt til Lammets bryllupsmåltid! Han sier til meg: Dette er Guds sanne ord." (Åp 19,9)

5. "Salig og hellig er den som har del i den første oppstandelse. Over dem har den annen død ingen makt. De skal være Guds og Kristi prester, og regjere med ham i tusen år." (Åp 20,6)

6. "Se, jeg kommer snart. Salig er den som tar vare på de profetiske ord i denne bok." (Åp 20,7)

7. "Salige er de som tvetter sine kjortler, så de må få rett til livets tre, og til å gå gjennom portene inn i staden." (Åp 22,14)

Dagens bloggbilde viser Patmos.

Ingen kommentarer: