tirsdag, januar 20, 2009

All kraft kommer fra Ordet om korset





Redaktør Johannes Kleppa i Dagen/Magazinet skrev lørdag en leder som burde få stor oppmerksomhet i den åndelige situasjonen som landet vårt befinner seg i for tiden. I lederartikkelen skriver Kleppa:

"All kristen tenkning, lære, forkynning, tru og praksis må prøve seg sjølv på kor ein står i forhold til krossen."

Det lyder jo så selvsagt, men er slett ikke det - dessverre.

Redaktør Kleppa siterer Peter Halldorf. I en artikkel i tidsskriftet Over Alt, om helliggjørelse og spiritualitet tar Peter Halldorf opp forskjellen mellom petakostal spiritualitet og den spiritualiteten som kirkefedrene sto for. Halldorf sier at den avgjørende forskjellen er synet på korset i den kristnes liv. Om dette skriver Johannes Kleppa:

"I petakostal tenking vert 'døden med Kristus'eit stadium vi passerer, ikkje noko som stadig må pågå," og så siterer han Halldorf:

"I pinserøsla begynte vegen å leia frå krossen, ikkje til krossen, krossen var noko ein la bak seg for å leva i Andens triumferande liv."

Hva er konsekvensen av dette? Jo, skriver Kleppa:

"Krossen vert noko sjølvsagt som ligg der som eit utgangspunkt, medan fokuset er på Anden og Andens gåver. Då vil også Andens gåver overskygga og fortrenga Andens frukter, slik at det skjer ei tyngdepunktsforskyving frå det indre åndelege livet med Gud, sjølve den kristne identiteten, til ein ytre aktivitet, utsida av kristenlivet. Det er ein retning bort frå sunt kristent kraftfokus ved krossen til ei usunn åndsfokusering som ikkje er krossmerkt."

Jeg skulle ønske mange tok seg god tid til å lese Johannes Kleppas leder. Jeg tror han er inne på noe særdeles viktig. Kleppa mener at vi absolutt har et stort behov for kraft, for vi eier ikke kraft i oss selv til et hellig liv.

"Problemet er at vi lett søkjer denne krafta på feil vis, at vi misforstår kva Guds kraft er og korleis han gjev kraft. Det endar i at vi lever og arbeider i eiga kraft i skinn av at det er Andens kraft. Det vil over tid slita oss ut i vår tru, vårt gudsliv og vårt kristenliv. Difor er det avgjerande at vi søkjer kraft i samsvar med Guds ords tale om åndskraft. Det vil gje sunn kraft i livet vårt. Denne krafta er retta mot Golgata og går ut frå krossen, Ordet om Jesus krossfest."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! Ny dag - ny nåde. Takk for dagens blogg. I disse "lette" lovsangstider, kom jeg til tenke på sangverset:

Til det gamle ærverdige kors vil jeg fly
Og på kne ved dets blodstengte fot
søke nåde og frelså på ny.

Guds fred for dagen!

Anonym sa...

Dette var veldig bra!Ordet om korset er løsningen!

Tror også at de "gamle" pinsevenner kan underskrive på dette, men faren for å løsrive ting fra helheten er der.

Trosbevegelsen har vært svært svake på dette området.Hagin gikk så langt som å si at "korset var et sted for nederlag"! (Sitert etter hukommelsen.)For ham var det i oppstandelsen seieren ligger!

Paulus sier jo:

1Kor 2:2:

"For jeg ville ikke vite av noe blant dere, uten Jesus Kristus, og ham korsfestet."

Mvh.
Cato

Anonym sa...

Veldig interessant leder! Jeg er overbevist om følgende: Aldri før har det vært viktigere enn å abonnere på Dagen/Magazinet. Den avisen trengs virkelig.

Jan Roger

Anonym sa...

Hurra for Kleppa, og da mener jeg ikke Magnhild H. Dette var virkelig ord i rette tid. Må Herren velsigne redaktøren i Dagen/Magazinet.

Anonym sa...

Tack BjornOlav,för att du tar opp dessa sanningens ord!
Ja må vi alla instämma med Paulus,
att vi kan aldrig någonsin berömma oss av något annat än Korset,och vad Jesus där gjort för oss!
Allt vad vi gör av egen kraft,det är dömt att misslyckas!

"Jag vill Älska det urgamla kors!
I dess kraft ska jag segra till slut!
Jag omfamnar det urgamla kors!
Till mot Kronan jag byter det ut!"

Å,MIN JESUS,TACK!
ME REY, ME SALVADOR!
(Min Kung,Min Frälsare!)
Karin