fredag, januar 09, 2009

Politiet har tatt beslag i slagvåpen, brannbomber og kniver




SISTE:
Politiet sitter med opplysninger som tyder på at ekstreme miljøer fra utlandet er på vei til Oslo for å delta på demonstrasjonene i morgen.

Politiet i Oslo forteller nå i kveld at de oppdaget flere våpenlagre i forbindelse med den voldelige pøbelopptredenen i går:

"Vi tok beslag i molotovcocktails, slagvåpen og kniver. Flere steder i sentrum fant vi skjulte depoter med av molotovcocktails og slagvåpen", sier politiinspektør Johan Fredriksen til vg.no

Det er gjort ødeleggelser for millionbeløp i Oslo sentrum. I morgen er det tillyst ny demonstrasjon. Blitz skriver på sin nettside:

"Torsdag kveld var det massive opptøyer i Oslo sentrum mot Israel sine massakre på Gaza. I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linja som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina."

Så da vet vi mer om hvem som hisser opp til vold. Det var vel ikke overraskende. Morgendagens marsj skal ikke uventet gå til Israels ambassade. Bak denne demonstrasjonen står også Rødt, SV, AUF, Muslim Unity, LO i Oslo, Redd Barnas ungdom (!) m.fl i følge opplysningher på nettsiden til Blitz. Det er oppsiktsvekkende at Redd Barna stiller seg bak denne demonstrasjonen. Hva sier Redd Barnas ledelse til dette?

Se her for mer informasjon:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=546028

36 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan i all verden kan Redd Barna stille seg bak et slikt arrangement. Så voldelig som gårsdagens var, og så invitere med seg Redd Barnas Ungdom til dette er uforståelig.
Lars

Anonym sa...

Så nå kommer Blitz på banen. LilleVOLDEN elsker vel dette.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

vel det kommer like mye konstruktivt ut av og bombe palestina sønder og sammen som det gjør og knuse ruter i karl johan. man får jo selv velge hvem man skal forvente mest fra statsråder eller tennåringer.

Anonym sa...

jeg forventer faktisk mer av tenåringer enn av de suppehuene som styrer israel.
så da blir det vel kanskje ikke mer ruteknusing i Oslo

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Blitz allierer seg med muslimer for å terrorisere det samfunnet som betaler trygda deres.

Politiet bør skyte med skarpt denne gangen.

Bjørn Olav sa...

Banneord tillates ikke på denne bloggen, og innhold som inneholder slike slettes. Se publiseringsregler øverst på siden.

Anonym sa...

Men så er det også et faktum at:

1. Under de foregående demonstrasjonene har ikke Blitz ifølge politiet vært noe problem.

2. Det svært ingen, eller svært få Blitzere tilstede Torsdag ifølge media.

3. Ingen av de arresterte er blitzere.

4. "blitz" snakker for svært få av dem du, og resten av samfunnet kaller Blitzere.

5. Ingen bltizere deltok på opptøyene.


Ellers så kan jeg jo hvis du tror dette er et nytt fenomen opplyse om at jeg i dag snakket med en person som kunne opplyse at opptøyene på Torsdag var som "barnemat" å regne i forhold til opptøyene Oslo hadde i 1979 hvor hele Karl Johann var fra slottet til jernbanetorget var knust, og det knapt sto en lyktestolpe igjen.

Jeg gikk gjennom Karl Johann etter at opptøyene var over, og jeg kunne ikke se noen tegn til opptøyer enda jeg så etter dem. Jeg så ikke en gang en knust rute (selv om jeg vet det eksisterte et par utifra hva media meldte)

Jeg gikk også i Torgata, og Rosenkrantzgate hvor mye av hærverket vistnok foregikk (sistnevnte gate forøvrig var der jeg sto, og observerte mesteparten av tiden demonstrasjonen varte).

Slike opptøyer har jo også lang tradisjon i hele Europa lenge før det kom noen muslimer hit.

Lillevolden var ikke tilstede på noe tidspunkt. Kanskje han var på jobb (han jobber i Kirkens Bymisjon), men han var ihvertfall ikke der.



At det skal komme mange fra utlandet tviler jeg på, men om de gjør det så er det forsåvidt et dårlig tegn ettersom at eneste logiske grunn til at de skal dra til Norge for å demonstrere i denne saken må være at det skjer noe her, som ikke skjer i hjemlandet.

Og det som skjer er i tilfellet opptøyer. Får man altså en stor gjeng "opptøys-turister" kan det være et problem.

Men jeg ser først og fremst ikke for meg at dette skal være snakk om mer enn 10-15 personer. Da måtte opptøyene vært langt mer omfattende.

På den annen side så var det vel slik at man i utgangspunktet så for seg at Lørdagen skulle bli langt mer voldsom enn Torsdagen som man regnet med skulle være fredelig.


Ellers er det noe viktig du ikke får med deg.

Det var ikke arrangert noen motdemonstrasjon i går. Det var ingen arragnører, men snarere en spontan, ledelsesløs hendelse.

Den eneste andre demonstrasjonen som ble arrangert i går var det fredelige fakkeltoget hvor 10.000 deltok og alt gikk fredelig for seg.

Min navnebror "Lars" her har altså en totalt sviktende logikk når han setter likhetstegn mellom Torsdagens begivenheter som ingen av arrangørene hadde noe som helst med å gjøre, og Lørdagens demonstrasjon.

Det bør også presiseres at det som skjedde av opptøyer ikke hadde noen sammenheng med Torsdagens fredsdemonstrasjon.

Er du en gang så sikker på at motdemonstrantene demonstrerte for fred?

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Det ser ut til at det er langt mer enn banneord du bør slette her.

Jeg har både registrert at hele folkegrupper omtales som "dritt", og at det oppfordres til å skyte demonstranter med skarp ammunisjon.

Det er først og fremst pinlig for dem som har vært enfoldige nok til å skrive det, men det er også etterhvert svært pinlig for deg som tilsynelatende finner det akseptabelt.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Jeg er sjokkert over uttalelsene her inne. Dere er kristne men synes vold skal gjengjeldes og politi skal skyte med skarpt?

Burde dere ikke vise at dere er bedre enn dette?

Det er virkelig ikke rart det er krig i verden.

Anonym sa...

Og ja det glemte jeg. En oppmuntring til å gå til fysisk angrep på demonstranter.

Det er faktisk ulovlig å oppmuntre til en ulovlig handling på denne måten, og fjernes det ikke innen rimelig tid kan du bli dømt for det siden du har et redaktøransvar om noen anmelder deg.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Kjellemann

Det er ingenting som tilsier at det er kristne som skriver disse innleggene. Ikke noe av det som skrives av det du sikter til tilsier at det er kristne som skriver dette. Å påstå noe slikt er like tåpelig som å si at man kan se hvem som er ateister i et demonstrasjonstog, med mindre de bærer plakater som sier at de er det.

Bjørn Olav sa...

Lars

Jeg har ikke oppfordret til voldelige angrep noe sted. Selv er jeg pasifist.

Jeg har tillatt disse meningsytringene av den grunn at de viser det som rører seg i den opphetede situasjonen som vi nå er oppe i. Selv tar jeg avstand fra slike oppfordringer, også de karakteristikker du ellers henviser til.

Hva du har sett eller ikke sett får stå for din egen regning. Jeg finner det merkverdig at du har klart å ta deg gjennom byen uten å se det de fleste har sett av hærverk og pøbelstreker.

Jeg har henvist til politiets egne vurderinger, som jeg stoler på, og med hensyn til ryktene om støttespillere fra utlandet, er det også noe som media erfarer ut fra de kildene de har hos politiet.

Anonym sa...

Men DISSE kommentarene sletter du ikke... ???? Hva har skjedd med reglene for anonyme innlegg på bloggen her? Og oppfordringer om vold lar du stå men innlegg med kritikk av det du skriver - skrevet under med navn sletter du og til og med utestenger fra bloggen. Ytringsfrihet sa du?

Klart jeg vet at det var ateister i fredstoget. Jeg kjenner mange og har mange venner som deltok i toget. Jeg var selv invitert dit men jobbet. Var det så fryktelig rart det hva?

Bjørn Olav sa...

Et annet forhold,Lars. Ingen av de som deltok foran Stortinget i går var voldelige. Jeg kjenner ingen fra det miljøet som tyr til vold, og jeg tror jeg kjenner Israelsmiljøet i Norge ganske godt gjennom mange år. Politiet var jo også tydelig på TV i kveld at de voldelige var de som sto utenfor innhengingen på Eidsvoldsplass. Jeg er mer redd at noen av disse faktisk skal åpne ild. Tenk bare på de våpenlagrene som er funnet. De som deltok på mønstringen foran Stortinget i går, har jo også reist hjem. Vi kommer ikke til å være på gata i Oslo i morgen. Takke meg til.

Bjørn Olav sa...

Du snakket om MASSE ateister, Kjellemann. Jeg og flere med meg undret oss over hvordan du ser på en person at han er ateist. Nok om det.

Nå må du også lese det jeg skriver. Jeg har latt disse meldingene stå for at man skal få et lite innblikk i det som rører seg. Men publiseringsreglene gjelder fortsatt og jeg kommer til å håndheve dem. Da er det annerledes med din blogg hvor du oppfordrer folk til å skrive hva de vil, bare det kan ramme meg.

Anonym sa...

Istedet for å unnskylde det som har skjedd så må vi se realiteten i øynene: Det som skjedde på Karl Johan var en håpløs reaksjon, uavhengig av hvem som sto bak. Som nordann kan man godt hate blitz, men hater man de som utførte demon på på karl johan, ja da er man rasist. Dette er jo søppel som landet veldig fint kunne klart seg uten. Så enkelt er det!

Bjørn Olav sa...

Og Kjellemann, jeg har ikke slettet et eneste innlegg som har kritisert mitt syn i denne saken på denne bloggen. Kom nå ikke drassendes med dine gamle saker. Nå gjelder saken Midt-Østen, ikke deg.

Anonym sa...

Lars, hvem var det som slo, sparket, kastet, knuste og ødela i Oslos gater i går? Var det Israelsvennene foran Stortinget? Hvem var det som sparket og slo en gammel forsvarsløs mann? Var det Israelsvennene foran Stortinget? Hvem hadde gjemt unna slagvåpen, stikkvåpen og brannbomber? Var det Israelsvennene foran Stortinget? Så du noen Israelsvenner som brant palestinske flagg? Så du noen Israelsvenner som kjempet mot politiet? Så du noen Israelsvenner som skremte små barn?

Hvem er de voldelige her i Norge?

Den andre Lars

Bjørn Olav sa...

Men Lars, jeg har strøket den ene kommentaren som oppfordret til vold. Som sagt: Slikt stiller jeg meg ikke bak.

Anonym sa...

Saken er at du slettes ikke hadde tenkt å slette den kommentaren FØR Lars kommenterte at det kunne være ulovlig.

Men, men. Jeg er imot vold - av alle slag og av hvem som helst som utfører den.
Jeg støtter heller ingen kriger - uansett hvem som står bak dem.

Jeg tror jeg har flesteparten med meg på den holdningen og det er jeg glad for. Krig handler som regel om fundamentalisme, makt og penger, hevn og gjengjeldelser. Det er fryktelig trist at mennesker er så primitive.

Kjellemann

Bjørn Olav sa...

Kjellemann, kan du være så snill å lese det jeg faktisk skrev, før du kommenterer! Og hva vet du om hva jeg hadde tenkt å gjøre? Poenget er at jeg lot kommentarene stå, for at folk skulle se hva som rører seg. Du av alle burde være forsiktig, som direkte oppfordrer andre til å skrive ting på bloggen din som kan ramme meg.

Jeg er så inderlig lei, Kjellemann, denne trakasseringen som du driver med. Nå har du hengt meg ut på bloggen din, så starter du å kommentere på denne, enda du inderlig godt vet at du er utestengt. Så lar jeg deg slippe til, og da må du sette i gang med angrepene igjen. Jeg synes det er trist. Er det ikke mulig å samtale om saken?

Godt at vi kan være enig om noe da.

Anonym sa...

Jeg synes Kjellemann skal legge ned stridsøksa si. Er det ikke fred han er opptatt av. Da kan ikke hevngjerrigheten drive ham. Synes Hansen er raus som slipper til et menneske som så til de grader trakasserer ham. Tror de fleste er kjempelei disse evindelige angrepene til Kjellemann. La oss nå diskutere Midt-Østen og demonstrasjonene, og slippe repriser fra den kanten.
Lars

Anonym sa...

Lars: Du skal få ønsket ditt oppfyllt. Takk for meg. ;-) Og takk til Hansen for at jeg iallefall fikk slippe til så mye. Det var stort av deg.

Kjellemann

Bjørn Olav sa...

Du er velkommen igjen, så lenge du holder deg til temaet.

Anonym sa...

Det skal bli spennende å se hva norske politikere nå vil si om det som har skjedd i Oslo. Når SV og Rødt står bak demonstrasjonen som skal være i morgen, og de går sammen med Blitz som lovpriser pøblene, så kan vi kanskje ikke forvente oss noen fordømmelse av vandalismen derfra?

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Selvsagt oppmuntret du ikke til vold. Det hadde jeg heller mistenkt.

Jeg skrev at du kan bli dømt for slike oppfordringer til ulovlige fysiske angrep siden du har et overordnet redaktøransvar.

Det finnes allerede presedens på at de som driver et nettsted står ansvarlig for ytringene til de som ytrer seg på nettstedet.

Jeg har heller ikke på noen måte ment å så tvil om noe som har stått i media, eller sagt av øyenvitner.

Men å påstå at hele Oslo var en krigssone som er intrykket man får er sterkt overdrevet dette foregikk i et svært begrenset område, og tidsrom.

De fleste som oppholdt seg i sentrum Torsdag kveld uten å delta på en av sidene hverken så, eller lå merke til opptøyer.

I dag (jobber i sentrum) så man absolutt ingen spor etter det som skjedde Torsdag.

Mvh.
Lars (stolt borger av Oslo øst.)

Anonym sa...

Har du skrevet noen artikler om pasifisme?
Om ikke hadde det vært fint om du tok deg tid til dette. Pasifisme ut fra et bibelsk, historisk (anabaptistene mm.) og politisk synspunkt. Hvordan bør vi som kristne forholde oss?
Om man er pasifist bør man så gå hardere ut mot Israels krigføring. Jeg tror jeg er enig med deg i mye Bjørn Olav, men syns dette er litt vanskelig. Jeg er nok pasifist (blir der mer og mer). Tror ikke lenger på forsvar våpen osv. Hva med kristne som jobber i våpenindustri osv.

Vel, vel du har vel ikke tid til dette nå. Du er vel i full sving med kommentarer om krigen i Israel

EW

Bjørn Olav sa...

Lars, at du ikke så spor etter det som hadde skjedd i Oslo i går, er vel kanskje avhengig av hvor tidlig du var oppe! :D

Etter det jeg har forstått har byens glassmestre hatt veldig mye å gjøre i dag. Der jeg gikk i går var det mange ødelagte ruter.

Bjørn Olav sa...

EW

Jeg har nok vært innom temaet pasifisme i noen av mine artikler om anabaptistene, men jeg har ikke skrevet noe av større omfang. Takk for tipset. Jeg skal se om jeg ikke skal gjøre det.

For det er et tema som engasjerer meg, av ulike årsaker. Krishandlingene på Gasa er forferdelige, og det har jeg hele tiden gitt uttrykk for. Samtidig forstår jeg også at Israel må gjøre noe for å sikre sine egne. I åtte år - det er nesten uvirkelig - ha tusenvis av mennesker vært utsatt for terrorbombing fra Gaza. Det er jo ikke bare de døde og sårede dette handler om, men alle de som er traumatisert av frykten for disse angrepene. Barn og voksne. På den andre siden har vi den palestinsk-arabiske sivilbefolkningen som lider, ikke minst under skrekkregimet til Hamas. En terrorbevgelse som til og med bruker sine egne kvinner og barn som skjold.

Jeg tror de fleste er enige i at Israel har rett til å forsvare seg. Man snakker, som vår utenriksminister, om det som er rimelig. Hva er rimelig? Hva skal israelerne gjøre for å få slutt på terrorbombingen, når forhandlinger ikke fører frem?

For en som aldri vil ty til våpen er dette et alvorlig tankekors. Jeg ser de som lider på begge sider.

Terrorbombingen mot Israel MÅ stoppe. Det samme MÅ drapene på sivile på Gaza.

Hvordan skal det kunne skje?

Anonym sa...

Tydelig at dette er en meget interessant blogg. Den engasjerer!
Akkurat nå er det 17 personer som leser bloggen.

Stener

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=2JBpVAj4ILM&feature=channel_page


Jeg så denne videoen for en tid tilbake. Dette er en bit av en dokumenter som har vært sendt i USA der de er rystet over Sverige.

Den er rystende og den har rystet endel mennesker i Sverige som ikke helt har vært klar over hvordan folk utenfor Europa ser på Sverige. Dette er en advarsel om hva som kan skje her i landet vårt hvis vi ikke stopper dette og stemmer på det eneste partiet som idag er villige til å redde oss fra denne volden og galskapen. Siv Jensen.

Jeg ber dere tenke grundig over dette og stem på henne selv om det er mye dere er uenige i med henne. Det viktigste er å stoppe innførselen nå.


http://www.youtube.com/watch?v=2JBpVAj4ILM&feature=channel_page


våkn opp!

KuleKnut sa...

Håper virkelig ikke disse voldelige "demonstrantene" får lov til å herje sånn de gjør, og håper alt går fredlig for seg på Gjøvik i morra. Jeg skal delta på en fredskonsert på puben, og jeg håper det blir som de har lovet, politisk nøytralt, og med fokus på fred og ikke konflikt.

du skriver:

"For en som aldri vil ty til våpen er dette et alvorlig tankekors. Jeg ser de som lider på begge sider.

Terrorbombingen mot Israel MÅ stoppe. Det samme MÅ drapene på sivile på Gaza. "


Er skikkelig glad for å lese at du skriver dette. Dette er sannhet.
FRED er det eneste som kan skape fred i midtøsten.

Bjørn Olav sa...

Kule-Knut:
Synger du på en konsert til støtte for de traumatiserte barna i Sderot og andre israelske byer også, som i 8 år daglig har vært utsatt for raketter fra Hamas og andre islamistiske grupper?

Anonym sa...

Jeg synes det er interessant at man snakker om Israels rett til å forsvare seg. Hvis Israels okkupasjon og krigføring er å forsvare seg, lurer jeg på hva man anser som angrep?
Redd barna kan ikke stille seg bak opptøyene i demonstrasjonen, men de kan stille seg bak budskapet til demonstrasjonene fordi FNs barnekonvensjon brytes som følge av krigen og over halvparten av den Palestinske befolkningen er barn.
Til det nestsiste innlegget:
Selvfølgelig vil vi ha fred i Midtøsten, det er til og med det blitzerne vil, men man kommer ikke særlig langt ved å ikke ta parti i noen saker, men kun være for fred, fred kommer dessverre ikke av seg selv.