tirsdag, januar 06, 2009

Be om å få tak på det som ligger på Guds hjerte når du ber



En av lederne for den nasjonale bønnebevegelsen i Israel sendte i går ut et nyhetsbrev, hvor han gir et godt råd til alle de som ber for det som nå skjer i Israel og Gaza.

Ofer Amitai, her sammen med sin familie, gir oss det rådet at vi må søke Gud for det vi skal be for. Han forteller at da han involverte seg i bønn i forbindelse med den siste krigen i Libanon, så opplevde han at Herren stanset ham da han ba:

"Ofer, ikke be dine egne meninger, be det jeg vil gi deg å be!"

Det er store sivile lidelser både blant israelere og palestina-arabere. Jeg er helt enig med Ofer Amitai: La oss be om å ha Herrens eget sinnelag, og la oss be om at Gud viser oss konkret det vi skal be for. Selv har han kjent seg ledet til å be Salme 115, som begynner med disse ordene:

"Ikke oss, Herre, ikke oss, men ditt navn gi du ære. for din miskunnhets og din trofasthets skyld!"

Be gjerne Salme 115 sammen med Ofer, men be også Herren gi deg ord å be inn i denne situasjonen. Jeg tror Herren Jesus gråter når Han ser lidelsene til barn, kvinner og menn på begge sider. I denne stund er det mange som opplever fryktens kalde grep, enten de bor i Sderot, Askalon eller på Gazastripen. De roper til Gud. La oss be for dem, og gråte med de som gråter. Alle disse steder legger det seg barn som er redde for morgendagen.

Jeg for min del ber Salme 121 når jeg ber for Israel og Midt-Østen i dagens situasjon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette var en fin innfallsvinkel til å be.

JanRoger