torsdag, januar 01, 2009

Kom morgendag - Kristus var der før deg!



Hva er tryggere og bedre enn å gå inn i det nye ubeskrevne året med Jesunavnet på våre lepper? Ordene fra Matt 1,23 lyser over det nye året: "Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud.

Jeg hviler i dette. At Gud er med oss. Å tro er jo dette at man gir avkall på egen sikkerhet og overgir seg selv til Gud når det gjelder liv og død. Et menneske som kalles av Gud, inviteres til dette: å la det gamle livet ligge og gå inni et nytt liv og i et ukjent landskap - i tillit til Ham.

Corrie ten Boom - holenderinnen som reddet mange jøder fra den visse død i forbindelse med 2. verdenskrig, pleide å si at når vi bekjenner våre synder, blir de kastet i glemselens hav, og på dette havet setter Gud en bøye hvor det står: Fisking forbudt!

Kanskje trenger vi å våge å tro at bekjent synd er tilgitt, og at nåde er å starte med blanke ark?

Jeg synes alltid det er noe spesielt med tiden før en trer inn i det nye året. For meg er det nåde. Synlig nåde. Jeg gis nye anledninger, nye muligheter. Men det er jo også slik at hvert enese øyeblikk lyder Hans røst: Forlat det som har vært, stol på meg og gå inn i det nye som Jeg har gjort klart for deg.

Kristus er den samme. I går, i dag og i morgen.

Jeg lyttet til David Wilkerson her om dagen. Han sa dette: Om du lurer på hvordan Gud vil handle i fremtiden, se på hvordan Han handlet i fortiden. Han er jo den samme!

Jeg vet at jeg trenger å lære mer om hva det vil si å slippe taket i meg selv og kaste meg blindt i Kristi armer dette nye året. En ting er nemlig å si det, noe ganske annet kan det være å gjøre det i praksis.

Men jeg har lært Kristus å kjenne, slik bror Charles av Jesus kaller ham, som "min bror og venn".

Dette vennskapet ber jeg om å få utvikle videre.

Men det skjer ikke uten gjennom prøvelser og mørke. Jeg må lære å gå troens skritt - steg for steg. Derfor sier jeg med frimodighet, disse ordene som kom til meg da kvelden rundet dag og ble 2009: Kom morgendag, Kristus var der før deg! Han var jo fra begynnelsen, og Han er Alfa og Omega.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Forlat det som har vært, stol på meg og gå inn i det nye som Jeg har gjort klart for deg".

Kloke ord å starte på det nye året med. Og så var det dette med teori og praksis, da. Takk for at du minner meg om hva jeg skal strekke meg etter.

Godt nytt år til deg og dine!

Tove O

Bjørn Olav sa...

Et velsignet godt nytt år til deg også Tove! Måtte Herren vise vei, og omfavne deg i sin store kjærlighet.

Anonym sa...

Tack BjornOlav,för dessa ord ,som är så sanna! Kom morgondag,Kristus är där för oss!
En stark bön inför det nya året
som vi nu går in i,och att vi får be om att få kraft att helt släppa det egna jaget,och kasta oss in i Vår Frälsares öppna famn!
FELIZ ANO NUEVO para todo aqui!
( Ett Gott Nytt År till alla här på bloggen)
Karin
Birgir,du har en hälsning i gårdagens blogg.

annaberit sa...

Hei!

Takk for gode ord på bloggen her.
Ønsker deg et riktig godt nytt år.
Hilsen Anna Berit

Bjørn Olav sa...

Det samme til deg, Anna Berit. Måtte Herrens ansikt lyse over deg med sin fred dette nye året, og gi deg mye glede.

Anonym sa...

Good article, good things, good feelings, good BLOG!