onsdag, januar 07, 2009

Baptistkirken i Gaza truffet av bomber



Baptistkirken i Gaza fikk store skader i forbindelse med et israelsk flyangrep 1. nyttårsdag. Målet for bomben var en palestinsk politistasjonen som ligger i nærheten av baptistkirken. Det var i forbindelse med angrepet på denne politstasjonen at baptistkirken også ble truffet. Ut fra den rådende situasjonen finnes det ingen flere opplysninger om eventuelle skadede, eller kirkebygget. Menighetens pastor, Hanna Massad, ble tvunget til å flykte da Hamas kom til makten. En annen baptistleder i Gaza, Rami Ayyad, som blant annet hadde ansvar for den eneste bibelbutikken på Gaza, ble kidnappet og myrdet i oktober 2007.

Samme år som Rami Ayyad ble myrdet ble Baptistkirken i Gaza overtatt av soldater fra Fatah og ble brukt som utkikkspost i forbindelse med borgerkrigen mellom Fatah og Hamas.

Den humanitære krisen i Gaza er katastrofal, og vi oppfordrer bloggens lesere til å be for alle de som lider, enten det er palestina-arabere som holdes i jerngrepet til Hamas, eller våre kristne venner eller det er israelere i Sderot, Askalon og andre byer som utsettes for terroren som rakettene fra Hamas representerer.

Ingen kommentarer: