onsdag, januar 07, 2009

Støttemarkering utenfor Stortinget i morgen kl 1700.



I morgen får vi se om palestina- og Hamasvennene er demokratiske og tillater at deres meningsmotstandere får anledning til å gi uttrykk for sitt syn. Men allerede før markeringen er avholdt har det kommet trusler mot markeringen, og ved et lignende arrangement i 2006 gikk enkelte til direkte angrep på de fredlige demonstrantene. I Oslo har minst en av de pro-palestinske demonstrasjonene vært voldelige, men det har ikke vært motdemonstrasjoner mot disse fra Israelsvennene. Klarer Blitzerne, de røde med ulike avskyggninger og palestinerne bosatt i Norge å la denne demonstrasjonen være i fred uten å forsøke å ødelegge den med megafoner, for ikke å si voldelige angrep? Det gjenstår å se.

Det er Indremisjonsforbundet, Ordet og Israel, Internasjonale kristne Ambassade Jerusalem, som sammen med organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) som står for arrangementet.

Støttemarkeringen skjer på Eidsvoll Plass utenfor Stortinget klokka 17.00 i morgen torsdag 8. januar.

Siv Jensen og Ingebrikt Sørfonn skal holde appeller.

Politiet har lovd å sørge for tryggheten for arrangementet.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror nok ikke man kan få regne med å være i fred, nei.

Men jeg ville nok vært langt mer bekymret for islamistene, enn blitzerne. (som ikke har spessielt stor sans for hverandre.)

Ellers vil jeg heller anbefalle demonstrasjonen senere på kvelden (kl. 19) som ikke tar side, men støtter fredskrefter på begge sider, og krever stopp av vold på begge sider.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

For meg ser det ut som om islamistene og blitzerne finner hverandre i hatet mot Israel og jødene.

Blir det motdemonstrasjoner mot denne fredlige markeringen utenfor Stortinget, sier i grunnen det meste om de som ikke kan tåle å høre andre meninger enn deres egne, og Mads Gilberts.

Hvilken demonstrasjon er det du tenker på, Lars?

Anonym sa...

Fra politiet sies det foresten:

"Vi registrerer at Blitz-miljøet i stor grad har opptrådt på en grei måte og at det er en annen gruppe som nå har dominert."

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Hehe, jeg kan trygt si at disse miljøene ikke har funnet hverandre i det hele tatt, og at de overhode ikke har sans for hverandre.

De jeg har snakket med de siste dagene i det omtalte miljøet betrakter islamisme som en slags religiøs fascisme, og har reagert sterkt på både allah-u-akbar rop, og beskjeder om at kvinner skal gå bakerst.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Forøvrig:

Å sette likhetstegn mellom Gilbert og blitz blir en enorm skivebom da de står for forskjellige ideologier, og blitz aldri har smisket til dikatoriske stater som soviet, kina, albania eller lignende. (men derimot aktivt arbeidet, og demonstrert mot dem.)

Når det gjelder motdemonstrasjoner ser jeg ikke det prinsippielle problemet, og det er jo F. eks en kristenkonservativ svovelpredikant i Oslo som gjør det til stadighet. (særlig i forbindelse med homo-arrangementer, og demonstrasjoner.) mener du det samme om han som står der med megafonen sin? (Petar ettellerannet)

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Mannen med megafonen er like plagsom som blizerne som bruker sine megafoner, trommer og høytaleranlegg og ikke tillater at andre har andre meninger enn dem. Jeg registrerer at blitzere står skulder ved skulder med islamister og kaster stein, sender av gårde fyrverkeri og setter søppelkasser i brann. Om det er slik at de ikke liker islamistene, hvorfor tar ikke blitzerne avstand fra dem da?

Fabian Stang kalte disse demonstrantene for ramp. Det er vel et godt folkelig uttrykk. Så får vi se om rampen dukker opp i morgen.

Skal du være med på det andre arrangementet? Hvilket er det?

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Det andre arrageres av alt som kan krype, og gå av organisasjoner.

Jeg skal se nærmere på "parolene", men sannsynligvis delta.

Ellers så sier jo politiet uoppfordret at Blitz, ihvertfall i all hovedsak ikke har deltatt i noen av ulovlighetene, og at de har et godt sammarbeid.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Ellers har som sagt alle jeg har snakket med (en del) tatt klart avstand fra dem.

Siden dette ikke er noe miljø med en ledelse, felles organisasjon, samlingspunkt el.l. kan jo folk bare snakke for seg selv.

Når det gjelder demonstrasjoner er det helt naturlig å demonstere sammen med en masse mennesker du ikke nødvendigvis deler mange holdninger, eller meninger med.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Det ser jo ikke ut til at blitzerne har noe problem med å være sammen med islamistene, bare de kan angripe Israel. I hatet finner de hverandre. Synes du ikke det er litt betenkelig?

Anonym sa...

Vel igjen. Politiet har sagt at de ikke har vært en del av problemet.

De jeg har snakket med har ingen sympati med islamistene. Derimot en uttalt antipati.

Det er heller ingen jeg har snakket med som har vist noen sympati med Hamas, men derimot sterke motforestillinger mot hva de anser bla. er en antisemitttisk organisasjon.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Men om det er slik du sier Lars, hvorfor demonsterer Blitz da sammen med islamistene? Det ser for meg ut som om de da går mot sin egen overbevisning, eller at de finner medsammensvorne i sitt hat mot Israel.

Hvor mange blitzere har du kontakt med? Fra før av har du gitt uttrykk for at du ikke har kontakt med dette miljøet.

Og hvis de har slike antipatier mot Hamas, hvorfor går de da ikke i egne demonstrasjonstog mot Hamas? Dette henger jo ikke på greip.

Bjørn Olav sa...

Jeg regner med at blitzerne dukker opp også i morgen, Lars.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Jeg er forsåvidt heller ikke en del av det omtalte miljøet, men har noen venner i miljø som alltid tilskrives blitz, alltid kalles blitzere i media, og som er å finne på disse demonstrasjonene.

Men dette er nyanseforskjeller jeg går med på at er vanskelig å kjenne til, derfor går jeg bare med på den ordbruken folk forstår.

Man kan si det slik at det blir som å kalle alle som drar på konferanser på Sarons Dal for medlemmer av menigheten Sarons Dal.

Min kjentskap er i all hovedsak indirekte, men jeg har vært på samme møteplass som dette miljøet et par ganger de siste dagene.

Og joda, du har nok rett i antagelsene dine om i morgen uten at jeg har tenkt til å fortelle alt mulig jeg hører i større, eller mindre grad av fortrolighet.

Husk også at mange i dette miljøet er veldig unge. Jeg tror nok mye heller kan tilskrives pubertalitet, (manglende grensesetting?) og umodenhet enn hat.

I morgen kan gå begge veier. Det er jo en veldig betent situasjon. Samtidig så er nok politiet veldig forberedte, og MIFF sin demonstrasjon vil nok nyte godt av at det mobiliseres politi til den langt større demonstrasjonen senere på kvelden.

Er politiet godt forberedt så blir det skjeldent like mye bråk.

Ellers så har jo fra dette miljøet meg bekjent israelsvenner som demonstrerer i Oslo fått være i fred alle ganger tidligere. (da har bråket vært i regi av Palestinere).

Men jeg ville nok vært oppriktig bekymret for hvor provoserte mange Palestinere i Oslo kan bli av dette i en situasjon der man uansett hvor man har sine sympatier må se at det er en svært vanskelig situasjon for dem med slekt og venner i Gaza.

Det er jo ingen hemmelighet at drapstrusler allerede har kommet.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Bare trusslene i seg selv sier noe om hvor lite interessert disse folkene er i demokrati.

Vi som stiller i toget i dag burde kanskje ha hjelm?

Anonym sa...

Skulle gjerne ha vært der i dag. Men jeg har desverre ikke mulighet til det. Håper det blir en god markering.

Mvh Birgir

Bjørn Olav sa...

Ja, la oss håpe det, Birgir. Man kan aldri vite når det fremsettes dødstrussler mot en fredelig markering. Skulle gjerne hatt deg med i dag, men det er jo ikke alltid man får det til. Ha en god dag der du er.

Anonym sa...

Jeg synes Dagfinn Høybråten skulle stilt opp idag. Han har vel en god grunn til å la være. Å sende noen i hans sted blir ikke helt det samme. KRF bør være tydelig i sitt forhold til Israel.

Stener

Anonym sa...

Leser jeg mellom linjene at du h å p e r at det blir en urolig demonstrasjon - slik at du får rett?

Tror de aller fleste mennesker er opptatt av fred for ALLE. Er ikke du opptatt av det Hansen? I tilfelle synes jeg du skal gi folk en sjanse - fra begge parter.

Kjellemann