Den første menigheten var en bedende og en fastende menighet! Ikke bare en bedende menighet, men en som fastet. Her ligger mye av hemmeligheten til dens fremgang! Det er jeg ikke i tvil om. Om kirken i Antiokia heter det:
"Mens de holdt gudstjeneste OG FASTET..." (Apgj 13,2)
Når la menigheten du er en del av til rette for felles faste sist? Har det skjedd noen gang?
Det er ingen som helst tvil om at faste er nødvendig i den åndelige kampen. En dag spurte disiplene Jesus, etter at de hadde forsøkt å drive onde ånder ut av en mann, og ikke lykkes, om hvorfor de ikke hadde klart å drive de onde åndene ut? Da svarer Jesus:
"Dette slaget farer ikke ut uten ved bønn og faste." (Matt 18,21)
Av og til er ikke en bønnekamp nok. Da må vi gå inn i faste.
Noen gode venner av meg i Romania som tilhører Herrens Arme, en fornyelsesbevegelse innenfor Den rumensk-ortodokse kirke, faster mye når de står overfor tilfeller av livstruende sykdom i deres menigheter. Og Herren stadfester sitt ord med tegn og under. De ser mange helbredet. Av og til spør jeg meg selv: Gir vi for lett opp når vi tilsynelatende ikke får bønnesvar? Stormer vi virkelig himmelenes rike og river det til oss med makt? Eller glir vi inn i apatien?
I en serie artikler skal vi se nærmere på hva Bibelen har å si om faste, både fra Det gamle og Det nye testamente. Jeg vil også se på hvilken betydning kirkens fastetider kan ha og hjelpe oss med. Denne serien er en naturlig del av serien om behovet for og betydningen av den gjennomgripende vekkelsen som vårt land så desperat trenger. Jeg føler selv at jeg har undervurdert betydningen av fasten, og at jeg har vært altfor tilbakeholdende med å snakke om den. Det er så merkelig dette at vi er redd for at man skal bli "for åndelig" i enkeltes øyne om man snakker om faste. Men Bibelen har faktisk mye å si om den. Følg med så skal du se!
(fortsettes)
1 kommentar:
Ser fram til dine planlagte artikler om emnet Bjørn Olav. Har begynt å lure på hva det ligger i fasten, tenker på muligheter og dens fokusgivende kraft! De fleste kristne, inkludert meg selv, anser vel faste som et slags merkelig gammelt rituale, avleggs for lenge siden. Men det spørs om det ligger noe mer her. Ta gjerne med praktiske eksempler, det trengs ofte når ting som er "langt unna" skal ha mulighet for å gjøre "comeback"!! Man må liksom ha det med teskje!
Hilsen
Thomas i S.
Legg inn en kommentar