tirsdag, august 14, 2012

Å lese Bibelen med andres øyne

Eastern District Conference and Franconia Mennonite Conference i USA har startet opp med et spennende bibelstudium som de kaller: 'Les Bibelen gjennom en annens øyne!'

Bakgrunnen er det flerkulturelle USA, hvor ulike befolkningsgrupper opplever ulike utfordringer i samfunnet, som andre kanskje ikke er klar over. Hvordan leses og forstås den samme bibelhistorien sett med øynene til mennesker fra andre kulturer enn vår egen? Kan det å lese samme bibelhistorie og utveksle vår forståelse og våre spørsmål, hjelpe hverandre til å forstå hverandre bedre? Forstå de utfordringer den enkelte av oss har, og forstå teksten på tvers av våre kulturelle forskjeller? Hvordan ville det være å lytte til hverandre og Den Hellige Ånd når vi leser Bibelen sammen på denne måten?

Opplegget er prøvd ut med ulike grupper av mennesker, og kalles et interkulturelt Bibel kollektiv! Man har også prøvd å la protestanter og katolikker lese sammen Bibeltekst, og se hva som skjer i samhandlingen mellom dem.

Evalueringen av prosjektet som startet første gang 2001 har vært svært gode. Det er en fin måte å møtes på, og de som deltar sier at de lærer mye. Både om hvordan den enkelte leser Bibelen, om teksten som leses og de utfordringer mange flyktninger opplever i møte med USA.

Dette burde jo være mulig å gjøre også i Norge? Kanskje det allerede er noen som har prøvd? La oss få høre om deres erfaringer.

Ingen kommentarer: