søndag, august 19, 2012

To trejedeler av Ungarns befolkning er medlem av en kirke - 10 prosent går til gudstjeneste

Et trofast Herrens vitne i Ungarn, baptistpastor, Zsigmond Nagy (bildet), er død, 83 år gammel. Han døde etter en tids sykdom, 7. august.

I dag samles ungarske baptister for å feire 20 års jubileet for reorganiseringen av landets baptistunion. Det er ventet mange mennesker til konferansen som skal markere jubileet. En egen pris skal deles ut, Spurgeon-prisen, som gis i anerkjennelse for fremragende arbeid i en lokal menighet.

Den ungarske baptistunionen har omlag 17.000 medlemmer, hvis historie skriver seg tilbake til 1846. Baptistenes misjonsarbeid i Ungarn ble startet av den fremste baptistmisjonæren i Europa på den tiden, Johann Gerhard Oncken.

Dagens stevne gir ungarske baptister muligheten til å lytte til forkynnelsen av Guds ord, takke Gud for Hans trofasthet gjennom mange år, også år av forfølgelse, kjøpe god kristen litteratur og pleie vennskap med baptister fra hele landet. Det sies at omlag to tredjedeler av landets innbyggere er medlem av en eller annen kirke, men bare 10 prosent av befolkningen går til gudstjeneste regelmessig.

Ingen kommentarer: