mandag, august 20, 2012

Å stifte fred er direkte relatert til det å være Guds barn

'Salige er de som skaper fred', sa Jesus. Navnet Ricardo Esquivia sier kanskje ikke så mye her i Norge. Men i Colombia er det et navn som forbindes med fredsskapende arbeid.

Han er legmann innen Mennonite-kirken i hjemlandet og det colombianske rådet for Evangelikale kirker. Siden 1998 har han representert alle kristne ikke-katolske gruppene i Det nasjonale rådet for fred, som er et rådgivende organ for presidenten i Colombia. Og det er i kampen mot våpnene at Ricardo Esquivea virkelig har gjort seg gjeldende. Han har deltatt både i regionale og nasjonale drøftelser med både legale og illegale væpnede grupper, slike som FARC gerilljaen, og den nasjonale hæren-

Han er medstifter og direktør for Komisjonen for Gjenopprettelse, Liv og Fred, som er en del av Det evangelikale kirkerådet i Colombia. Han er også grunnlegger, og den tidligere direktøren for Det kristne senter for Rettferd, Fred og Ikke-voldelige aksjoner innen mennonite-kirken i landet, så vel som Sembrandopaz, et freds- og utviklingsprosjekt blant protestantiske på nordkysten av Colombia. I 2008 ble han beæret med den internasjonale Pfeffer Peace Price.

Ricardo Esquivia er opptatt av bønn, men han er også opptatt av at bønn må føre til handling. Bønn kan nemlig misbrukes til passivitet! Som kristne kan vi ikke stille oss likegyldige til den urett som finnes i verden, ja i vårt nabolag. Det å stifte fred er direkte relatert til det å være Guds barn, sier Jesus! Man kan ikke hate sin neste, og samtidig være barn av Den Høyeste Gud.

Ingen kommentarer: