lørdag, august 04, 2012

Mikrofinansiering skaper arbeidsplasser for kristne i Honduras

Dagens bilde inspirerer meg! Det viser at praktisk barmhjertighetsarbeid nytter. I flere år har The Society of the Good Shepherd, som drives av anabaptisten David Bercot, drevet med mikrofinansiering blant fattige i Honduras. En av de som har fått hjelp, og som har lykkes med å få til noe, er den kristne familien Lopez.

I mange år har de drevet et bakeri. Det hele begynte med at Santos Lopez ble ansatt i en annens bakeri. Han ble en så god baker, at han ble satt til å opplære andre. Ved en anledning ble han satt til å trene opp en gruppe kvinner som skulle starte opp med et bakeri finansiert av et kooperativ. Men kvinnene klarte dessverre ikke å få det til økonomisk. Til slutt henvendte de som hadde ansvaret for kooperativet seg til Santos Lopez med spørsmål om han ville ta seg av bakeriet.

Santos aksepterte tilbudet og har drevet dette bakeriet i 16 år nå. Og bakeriet har vært til stor velsignelse for Santos Lopez og hans familie. På grunn av det han har tjent har han vært i stand til å kjøpe en enkel bolig. Nå har han lært opp sønnene, Nahun og Mario, til å hjelpe seg med å drive bedriften. De står nå for mesteparten av bakingen, mens kona til Santos, Dalila, står i forretningen for å selge bakevarene. Santos og kona selger også bakevarene på ulike steder. Tre dager i uka baker bakeriet brød. De lager omtrent 2.125 brød hver uke.

Nå trengte de midler til å utvide bakeriet, og utføre flere reperasjoner. Gjennom organisasjonen til David Bercot fikk de låne penger, og de fikk de til å strekke veldig langt. De fikk penger til overs, og kunne investere dem i å kjøpe mer mel.

Den hardarbeidende Lopez-familien har lykkes med å komme seg ut av fattigdommen. Det takket være mikrofinansiering. Slikt gleder jeg meg over en lørdag i august. Med små midler kan vi utgjøre en forskjell i verden.

Ingen kommentarer: