tirsdag, august 21, 2012

Finn hjertet ditt

I dag vil jeg gjerne få dele noe med bloggens lesere som Wilfrid Stinissen har skrevet, og som er blitt til velsignelse for meg:

'Menneskehjertets djup kan ikke måles. Selve hjertets natur er uendelig, siden det har rot i Guds uendelighet. Livet ditt blir bare meningsfylt dersom du prøver å oppdage ditt hjertes djup, kjernen i ditt vesen. Det gamle mennesket må gjenomgå en hjertetransplantasjon for å finne igjen sitt opphav. Efraim Syreren (306-373) sier at Gud la hele himmelriket inn i menneskets hjerte da Han skapte det. Vår oppgave består i å grave djupt nok, slik at vi kan oppdage den skjulte skatten vi bærer på.

Du kan bare finne Gud hvis du leter etter det hemmelige rommet i ditt aller innerste. Hvis du graver djupt, djupt inne i deg selv, finner du porten til Guds rike. Der står Han selv og venter på deg. Den beste måten å grave på, er å avsette tid til indre bønn hver dag.

Når du har funnet hjertet ditt, skal du også prøve å bli der og be der. Det er ikke lett. Våre forskjellige oppgaver i verden tvinger oss ofte til å leve med oppmerksomheten langt bort fra hjertet. Men hvis du er godt forankret i ditt eget sentrum, trenger det ikke være splittende om du bruker forstanden og oppmerksomheten på det oppgavene dine krever av deg. Hjertet ditt er det grunnlaget som alle dine indre og ytre evner hviler på, og midt blant alle de utadrettede syslene dine kan hjertet være festet i Gud uendelighet og stillhet.

Men et slikt grunnlag får du bare hvis du ofte avsetter tid til å ikke gjøre noe annet enn å være i ditt hjerte, foran Gud'.

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

Det er ingen tvil i at det trengs undervisning i forståelsen av Guds ord . "Kjøtt hjerte" er ikke bokstavelig men det selviske hjerte som har falt til å bare lytte til det som vil i seg selv.Det symboliserer det gamle mennesket som har stengt av fra Gud hjerte og lever bare i sine egene egoistiske syndige ønsker. "Kjøtthjerte" er på mange måter den egoistiske personligheten. Åndshjertet blir fanget inne av fangevokteren "kjøtthjertet" som vil ha kontroll ved å styre mennesket alene etter hva det ønsker. "kjøtthjertet må renses for egoisme og smerte som skaper ett renset hjertet som er hjerte i det nye mennesket i Gud. Når "kjøtthjertet" er renset så det slipper lyset fra åndshjerte frem i seg brytre himmelriket frem i hjertet der Jesus ,profetene og dem hellige har bolig. I ånds hjerte blir ordene sanne at man ikke skal smake døden før himmelriket bryter frem i noen av dere. Så Jesus og alle dem hellige som bor i åndens enhet, blir ett med deg når åndshjertet bryter frem igjennom "kjøtthjertet" slik man kan si at man lever som ett sant menneske og sant Guds barn som er ett i Gud.Da blir Jesus ord sanne at man blir ett med Han og alle dem hellige som en kropp i Gud.Gud la meg få ett rent "kjøtthjerte som slipper åndshjerte frem så Jesus,profetene og dem hellige kan føles i mitt hjerte som blir fullt og helt i deg . Må det gammle "kjøtthjertet" forvandles og fornyes med din hjelp Gud.