torsdag, august 02, 2012

Tyrkiske myndigheter hevder kloster fra 397 ikke eier eiendommen klosteret er bygget på!

Tyrkiske myndigheter presser nå enda hardere på for å få fjernet Mor Gabriel klosteret, som ligger utenfor byen Mydiat. Her har det ligget siden år 397, men nå har tyrkisk høyesterett slått fast at det syrisk-ortodokse klosteret ikke eier jorda der klosteret er bygget!!!

Klosteret har frem til nå vunnet i to rettsinnstanser. De kan også vise til at de har betalt eiendomsskatt siden 1937. Men Finansdepartementet i Tyrkia klarte å få landets høyesterett til å beslutte at det er den tyrkiske staten som eier eiendommen. Domsslutningen i Høyestrett kommer nå til å bli klaget inn for Konstitusjonsdomstolen i landet, og lykkes man ikke der, vil saken bli oversendt til Europadomstolen.

Striden om hvem som eier jorda der klosteret er bygget begynte i 2008, da noen borgere av byen Mydiat anklaget munkene for 'anti-tyrkiske aktiviteter' og for å ha stjålet jord.

Men klosteret har også sine venner i landet. Omlag 300 personer, blant annet tyrkiske forfattere, akademikere og kunstnere har gått sammen om kampanjen: 'Tyrkia er syrernes hjemland og klosteret Mor Gabriel er ingen okkupant'.

Ingen kommentarer: