tirsdag, august 28, 2012

Handikapet ortodoks kvinne mishandlet av politiet i Usbekistan

En mor og datter ble brutalt banket opp i Usbekistans hovedstad, Tashkent 6.august, da seks menn stormet huset deres på jakt etter kristen litteratur. Moren ringte til polititet for å få hjelp, men da politiet kom var det moren og datteren som ble arrestert, ikke overgriperne!

26 år gamle Natalya Pleshakova, har vært fysisk handikapet siden hun var hun var et lite barn. Hun var sammen med moren sin da de ble angrepet i sitt eget hjem. Hun kommer aldri til å glemme den grufulle dagen. Begge tilhører Den ortodokse kirke, og det tyder på at forfølgelsen mot de kristne i dette landet nå intensiveres. Frem til nå har stort sett bare baptister blitt forfulgt. Den ortodokse kirke har gått fri fra de verste overgrepene, men angrepet på Natalya Pleshakova kan innevarsle en ny og verre tid - om mulig - for de kristne i dette muslimske landet.

Det var klokka fire om natten at huset til de to ble stormet. De to kvinnene ble påsatt håndjern av angriperne, som må ha vært usbekisk sikkerhetspoliti. Så ble de to kvinnene 'generøst' tilbudt å konvertere til Islam. Da de nektet begynte torturen. Politiet hevdet at det ble beslaglagt 124 kristne bøker og religiøse gjenstander. Natalya Pleshakova hadde ikke hørt om titlene på flere av dem en gang!

Ingen kommentarer: