fredag, juni 28, 2013

8 kjennetegn på en 'hyper-nåde menighet'

I en artikkel publisert i det anerkjente amerikanske tidsskiftet Charisma, publisert i dag, har Joseph G. Mattera (bildet), biskop for Resurrection Church i Brooklyn, New York satt opp en liste på åtte kjennetegn på en menighet som forkynner den nye nådelæren.

I følge biskop Mattera er dette de åtte kjennetegnene på det som nå går under havnet: 'hyper-nåde':

1. Predikanten taler aldri mot synd
Om du er en del av en slik menighet, vil du merke deg at ordet 'synd' som regel kun nevnes når det er snakk om tilgivelse for synd, men svært sjeldent i en kontekst hvor det er snakk om å ta et standpunkt mot synd. Det er et unntak: Når de fordømmer synden til 'legalistene' og 'fariseerne'.

2. Pastoren vil ikke ta opp kontroversielle emner
Når emner som abort dukker opp vil disse pastorene skygge unna fra å nevne det, fordi de er redd for å fornærme folk.

3. Det Gamle testamente er nesten fullstendig ignorert
I disse menighetene er Det gamle testamente behandlet som om det kun inneholdt forbilder og skygger som kan brukes som preken-illustrasjoner, uten å ha noen virkelig verdi for våre liv i dag.

4. Mennesker som lever i umoral gis tillatelse til å preke og lede tjenester
En pastor fortalte meg at seksuell umoral og drukkenskap er tøylesløs i mange evangelikale menigheter - selv blant mange smågruppe ledere og andre ledere i lokale menigheter. Dette fordi det er stor mangel på ansvarlighet.

5. Pastoren taler ofte mot den institusjonelle kirke
Mange hyper-nåde pastorer fordømmer kontstant menigheter som er konservative når det gjelder verdivalg fordi de tror at disse menighetene representerer 'den gamle skolen' som ikke lenger er relevante for dagens virkelighet.

6. Pastoren taler mot tienden
De begrunner dette med at tienden hører Loven til.

7. Pastoren preker kun positive motiverende budskap
De som tilhører disse menighetene hører bare budskap om helse, velstand, fremgang, Guds kjærlighet, Guds tilgivelse og om hvordan man kan ha suksess i livet.

8. Nøkkelmedlemmer av menighetene lever regelmessig i syndfulle urene liv
Fordi det ikke er noen forkynnelse mot synd, er det en sterk understrekning av nåden, ingen forkynnelse av omvendelse, dom eller helvete.

Du finner hele artikkelen her:

http://www.charismamag.com/spirit/spiritual-growth/18158-8-signs-of-hypergrace-churches

Ingen kommentarer: