mandag, juni 17, 2013

Tilbyr stillhet midt i travle London

Det dukker stadig opp nymonastiske kommuniteter verden over. Gud gjør noe nytt for å bringe oss tilbake til urkirkens røtter.

Moot Community har sitt hjem i St Mary's kirke i Aldermary, i selve hjertet av London. Kommuniteten ønsker å vise at de som ikke synes de har noe forhold til tradisjonelle ideer om hva en kirke er, kan finne et hjem i den kristne tradisjonen.

- Vi anerkjenner inspirasjonen fra mange hold opp gjennom århundrene, fra hellige til artister, og ønsker å tilby gjestfrihet og en god samtale, skriver kommuniteten på sin nettside, og legger til: - Vi ønsker å leve på en måte som er relevant til den moderne kulturen, og til Gud, midt i våre hverdager. Vi ønsker alle velkommen til å dele liv og lære med oss, våre dører er åpne gjennom hele uken.

St,Mary i Aldermary er det eldste kirkebygget blant alle kirkebyggene knyttet til St,Mary i London. Sannsynligvis ble den grunnlagt av benediktinere fra klosteret i Christchurch i Canterbury på 900-tallet. Den første ordinerte presten, Ernest de Becket, ble vigslet til gjerningen i 1233.

Moot kommuniteten er en del av det anglikanske kirkefellesskapet. Kommuniteten er en del av den nymonastiske bevegelsen, som legger vekt på den kontemplative tradisjonen kombinert med et sosialt engasjement for de fattige og marginaliserte. De tilbyr også et stille sted midt i travle London for de som bor der eller er på besøk.

Du kan lese mer om denne kommuniteten her:

http://www.moot.uk.net/about

Ingen kommentarer: