søndag, juni 16, 2013

Hvorfor jeg tror Guds ord er evig, uforanderlig, guddommelig inspirert og autoritativt, del 3

Det er noe helt spesielt med Bibelen, noe som gjør den helt annerledes enn noen annen bok: 'For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver både ånd og sjel, ledd og marg, er dommer over hjertets tanker og motiver'. (Hebr 4,12)

Noen mener at Bibelen inneholder Guds ord, min overbevisning er at Bibelen er Guds ord. I dette ligger det en stor og avgjørende forskjell.

Jeg kjenner ingen annen bok som har en slik virkning på leseren! Det er sant hva bildet sier: 'Bibelen er den eneste boken hvis forfatter er til stede hele tiden!' Guds ord lever sitt eget liv, har sin egen kraft, og dens ord er i stand til å forvandle livene til menneskene som leser den eller hører den lest! Den bringer trøst, den bringer legedom, den utfordrer og den stiller oss på valg. Ikke mist bringer den budskapet om frelse og evig liv gjennom Jesus.

Hvordan det kan forholde seg slik forklarer apostelen Paulus oss. Han skriver til sin unge medarbeider Timoteus:

'Hele Skriften er innåndet av Gud, og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning og til opplæring i rettferdighet'. (2.Tim 3,16)
Jesus setter sitt godtkjentstempel på Bibelen, når Han sier: '... og Skriften kan ikke gjøres ugyldig'. (Joh 10,35)

Kristi autoritet er for meg det endelige svar på Bibelens inspirasjon. Paulus forteller oss at den er 'innåndet av  Gud'. Hva betyr det?

Det betyr at Bibelen først og fremst er Den Hellige Ånds ord! Den Hellige Skrift er et produkt av Guds skapende ånde, eller pust.. Apostelen Peter utdyper dette slik:

'Og desto fastere har vi det profetiske ord, som dere gjør vel i å holde fast på, som på et lys som skinner på et mørkt sted, inntil dagen gryr, og morgenstjernen går opp i deres hjerter, da dere først og fremst vet dette at ingen profeti i Skriften er gitt til egen fortolkning. For aldri er noen profeti kommet fram ved menneskes vilje, men Guds hellige mennesker talte drevet av Den Hellige Ånd' (2.Pet 1,19.21)
(fortsettes)

Ingen kommentarer: