fredag, juni 28, 2013

Svakhetens mysterium, del 3

Her er tredje del av brevet fra Jean Vanier (bildet) som jeg har oversatt:

'Nylig hadde jeg den store gleden av å besøke min søster Therese i London for å feire hennes 90 års dag sammen med noen venner. Ikke bare er hun grunnleggeren av L'Arche i Storbritannia, men på en helt spesiell måte har hun ledet L'Arche på økumenikkens vei. Vi trenger å lese opp igjen de bøkene Therese har skrevet om dette emnet for i en sterkere grad kunne anerkjenne den veien vi har vandret.

Vi som tilhører L'Arche står i gjeld til henne for å ha gitt oss ønsket om å arbeide for enhet blant kristne. Sammen med henne og så mange andre gleder vi oss over valget av Justin Welby som ny erkebiskop av Canterbury etter Rowan Williams. Jeg føler det slik at han og vår nye pave vil komme godt ut av det sammen.

Jeg er fremdeles tilknyttet min foaje, La Val Fleuri, for lunsj og middag, og det gir meg alltid slik glede over å være der. Jeg elsker alle festene, tiden for bønn og for å dele med hverandre, og over alt dette: de personlige møtene som er så full av glede og liv.

Jeg savner det når jeg ikke kan være til stede, og det kan jeg jo ikke alltid. Jeg har vært sammen med Dede, Patrick, Ludger, Michel, Jean Francois og Maxine i over 30 år nå, og det er pur glede å være sammen med de som nylig har ankommet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: