torsdag, juni 13, 2013

Kan kristne trues på livet, Inga Marte Thorkildsen?

Det skal bli spennende å høre hva hun svarer, Inga Marte Thorkildsen, inkluderingsminsteren, om det er greit å true kristne med drap, voldtekt, skjending av graver og ødeleggelse av kirkebygg.

Det gjør nemlig Spelemannsprisvinneren og Black Metal bandet Dimmu Borgir i en av sine sangtekster. Thorhildsen ble konfrontert med sangteksten når Stortinget vedtok nye diskrimineringslover mandag, der det blant annet slås fast at 'trakassering på grunn av etnisitet, religion eller livssyn er forbudt'.

Når inkluderingsministeren ble konfrontert med sangteksten til Black-Metal bandet svarte hun bare: "Jeg kan ikke stå her å tolke en sangtekst og om den faller inn under et av lovverkene som vi nå legger fram forslag til'.

Spørsmålet er om hun hadde svart det samme om sangteksten hadde handlet om muslimer eller homofile? Men siden det dreier seg om kristne er det vel ikke så farlig. Nå krever Kristelig Folkeparti et skikkelig svar. Det imøtesees.

Her er teksten det med rette reageres på:

«Løft deres sverd til kamp, stolte menn/La massakeren begynne i dag./ Hogg hodet av hver kristen/ Og voldta deres kvinner og barn. Hvert kristenkors du finner skal du vende om / Hver en bygning som bærer guds navn skal brenne / Hver en kristenmanns grav skal vi skjende».

Foto: Thomas Olsen

Ingen kommentarer: