tirsdag, juni 18, 2013

Vekkelse pågår i Kairo

I dag kan jeg bringe gode nyheter fra Egypt!

Mens tåregassen lå som en tykk tåke over Tahir-plassen under de store demonstrasjonene der, og mens presset mot Egypts kristne har økt og mange er utsatt for trakassering og direkte forfølgelse, har folk fortsatt å strømme til den Kasr El Dobara kirken, som er Egypts største evangelikale menighet.

Den ligger midt i begivenhetenes sentrum bokstavelig talt. På Tahir-plassen. De siste tre årene har antall møtebesøkende økt fra 750 til mer enn de 2500 sitteplassene som forsamlingslokalet rommer. Menigheten må nå ty til TV-overføringer slik at alle kan få ta del i gudstjenestene. Og stadig flere kommer hit til Kasr El Dobara. En vekkelse pågår midt i travle Kairo.

'Antallet multipliserer seg, sier menighetens talsmann Fazil Khalil til Charisma. Han er assistent for pastor Sameh Maurice. Han legger til: 'De kommer fra alle hold og fra alle slags bakgrunner - folk vi ikke er vant med å se. Og de søker Gud'.

Et annet tegn på at Gud er i ferd med å gjøre store ting i Egypt er det som fant sted i oktober i fjor. Langt ute i ørkenen, litt i underkant av 100 mil Kairo kom 10.000 ungdommer sammen for bønn, lovsang og undervisning i tre dager. En kampanje for å nå ut med evangeliet samlet hele 45.000 mennesker, og 25.000 av disse bestemte seg for å følge Jesus. 8.000 av dem ba om besøk fra en representant for menighetene som gikk sammen om kampanjen.

Bildet viser et møte i Kasr El Dobara.

Ingen kommentarer: