søndag, juni 16, 2013

Verdensvid evangelisering for Kristus grunnlagt av mann med sviktende helse - 100 år i år

Wordwide Evangelization for Christ, best kjent som WEV, kan feire sitt 100 års jubileum i år.

Det var den nå legendariske C.T Studd (bildet), 1860-1931) som grunnla denne misjonsorganisasjonen mens han tjenestegjorde i Afrika. Engelskmannen Studd begynte sin misjonstjeneste i Kina. Her giftet han seg med en ung irsk misjonær, Priscilla Stewart. I 10 år arbeidet de under store prøvelser i Midtens rike. Med knekt helse vendte de tilbake til England, sammen med sine fire døtre.

Etter at helsen hadde forbedret seg, opplevde C.T Studd at Gud kalte ham til India, hvor han og hans familie tjente Herren de neste seks årene. Når de så gjorde vendereis tilbake til hjemlandet, opplevde Studd at Gud kalte ham på ny. Denne gang til Afrika. Til selve Afrikas hjerte - dit ingen hadde tatt evangeliet før.

Helsen hans var dårlig, men overbevist om at Gud virkelig hadde kalt ham til tross for alle menneskelige odds, dro han til Sudan mot slutten av 1910. Han var alene fordi Priscilla var for svak til å bli med ham.

Under seilasen den første natten talte Gud til C.T Studd om at denne reisen ikke bare gjaldt Sudan, men handlet om 'verdens evangelisering'. De neste 21 årene gav Studd seg selv og holdent til misjonsarbeidet. Han arbeidet blant kanibaler for å gi dem evangeliet om Jesus, mens Priscilla holdt skansene hjemme.

Det var som et resultat av dette arbeidet at WEC ble grunnlagt. C.T Studd ble hentet hjem av Herren i 1931. Da hadde helsen sviktet ham helt.

I dag arbeider WEC for å spre evangeliet i Afrika, Europa, Midt-Østen, Sentral-Asia, Mellom- og Sør-Amerika. De har omlag 1.840 arbeidere som tjener i 70 land.

Du kan lese mer om WEC her: www.wec-usa.org

Ingen kommentarer: