lørdag, juni 22, 2013

I dag bøyer Aleppos kristne sine knær i bønn - deler du bønnebyrden med dem?

I dag utfører våre trossøsken i den hardt prøvede byen Aleppo en modig handling. De holder en bønnevake og en stille protestaksjon i Hl.Elias kirken, for å markere at det på dagen i dag er to måneder siden de to ortodokse erkebiskopene ble kidnappet av det man antar er tsjetsjenske opprørere.

Hva som har skjedd med den syrisk-ortodokse erkebiskopen, fader Yohamma Ibrahim og den gresk-ortodokse erkebiskopen, fader Boulos Yazgi er uvisst. Den katolske avisen 'The Tablet' meldte tidligere denne uken at de to erkebiskopene er drept, og at det skjedde muligens samme dag som kidnappingen fant sted, 22.april. Men dette er ikke blitt bekreftet noe sted. Det er noe man antar siden man ikke har hørt noe livstegn fra dem siden de ble kidnappet.

Uvissheten gnager på de kristne som er igjen i det snart utbombede Aleppo, og skaper naturligvis djup bekymring og frykt. Hva vil skje med de kristne som er igjen her? Hvilken skjebne vil de møte? Mange frykter for at Aleppo er målet for et særdeles blodig oppgjør med den syriske hæren og de syriske opprørerne. Det er ingen ting som tyder på at de kristne i Syria vil få det bedre om Assad-regimet faller. Det er heller tvert om.

I dag setter de seg ned for å be! Vil du slå lag med dem?

Ingen kommentarer: