tirsdag, juni 11, 2013

Trengte Gud en sunnmøring i himmelkoret?

Jeg savner Arnfinn Haram. I går var det et år siden Herren hentet ham hjem. Det skjedde hastig. Han døde i tjeneste for den Herre han hadde valgt å tjene med hele sitt liv. På vei til gode venner, etter å ha feiret gudstjeneste i klosterkommuniteten han levde i.

Nei, jeg er ikke en del av den romersk-katolske kirke, som pater Arnfinn Haram var, men Arnfinns død er et smertelig tap, ikke bare for denne kirken, men for hele kristen-Norge. Vi følte vel at Arnfinn Haram også var litt 'vår', vi som sogner til den frikirkelige grenen av kirkefamilien.

Jeg savner hans poetiske språk, både når han skrev sine dikt på margfullt nynorsk, eller i form av homilier eller samfunnskritiske artikler i Klassekampen. Med Arnfinn Haram som skribent ble til og med Klassekampen en avis man leste med stor interesse!

Jeg savner hans åndelige veiledning. En tydelighet i en utydelig tid. Norge har ikke for mange som viser profetisk mot. Jeg holdt på å si: tale paven midt i mot, men retter det til å si: pavene! Alle disse småkongene på de ulike haugene som roper, men som ikke har så mye levd liv å vise til.

Jeg savner en munk med islenderen utenpå munkekutten og med grove raggsokker i sandalene! Raus nok til også å være noe for en sjel med lengsel tilbake til originalen, og med tretthet i kroppen etter å ha stiftet bekjentskap med alle kopiene.

Men jeg vet at himmelen er blitt rikere, det var kanskje derfor Gud hentet Arnfinn hjem så tidlig. Kanskje han trengte en sunnmøring i lovsangskoret?

Bildet er tatt av Henriette Teige i forbindelse med en minnemarkering for Arnfinn Haram i går i skogen på Ringerike. Det er brukt med hennes vennlige tillatelse.

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://somietspeil.wordpress.com/2013/06/13/arnfinn-r-i-p/

Anonym sa...

http://stasunniva.blogspot.no/2013/06/her-kan-du-lese-preika-som-fr-arnfinn.html

Anonym sa...

http://haavarsimon.wordpress.com/2013/06/13/minnevanding-for-og-med-var-bror-arnfinn/