fredag, juni 28, 2013

Lærer i USA mistet jobben for å ha gitt elev Det nye testamente

I januar i år mistet Walter Tutka, mannen i blå skjorte og slips på bildet, jobben som lærer ved en skole i New Jersey i USA. Han gav en av studentene sine et Nytestamente. Det ble ikke tålt av skolens ledelse.

Det hele begynte i oktober i 2012. En av hans studenter hadde da spurt ham om hvor han kunne finne sitatet: 'De første skal bli de siste, og de siste de første'. Tutka hadde ved en anledning sitert dette ordet av Jesus, uten å si hvem som sa det. Den vitebegjærlige eleven ville gjerne vite det, og Walter Tutka gav ham et Nytestamente. Noen dager senere ble han anklaget for å ha forbrutt seg mot reglene til Phillipsburg School District 'ved å distribuere religiøs litteratur på skolens område og ikke forbli nøytral i samtaler med studenter vedrørende religion'.

I januar mistet han jobben som en konsekvens av det han hadde gjort!

Nå arbeider en gruppe mennesker for at Walter Tutka, som har et særdeles godt ord på seg for å være en god lærer, skal få jobben sin tilbake. Blant annet vil de ha prøvd om ikke Walter Tutka kan ha blitt trakassert fordi han er medlem av organisasjonen Gideon, som distribuerer Bibler og Nytestamenter. Assisterende rektor for skolen hvor Walter Tutka har vært lærer, har nemlig truet med både politi og sikkerhetsvakter om representanter for Gideon kommer inn på skolens område.

Ingen kommentarer: