fredag, juni 07, 2013

Den kraftløse Gud og Ånden som helbreder, forsoner og forener

I går ble jeg hasteinnlagt på sykehuset. De var redd jeg hadde fått en blodpropp i den ene lungen. Heldigvis var det ikke slik, men etterdønningen av en lungebetennelse. Den gjør meg kortpustet og sliten.

Når jeg kom hjem gikk jeg igjennom dagens eposter, og der lå det en fra Henri Nouwen Society med dagens oppbyggelige tekst fra Henri Nouwen (bildet), som få andre har formet mitt åndelige liv gjennom årenes løp. Det kan skriver i dag passet så bra til det jeg opplever nå, og jeg vil tro det også kan være til hjelp for noen av bloggens lesere. Derfor har jeg oversatt det til norsk:

'I og gjennom Jesus har vi lært Gud å kjenne som en kraftløs Gud, som gjør seg avhengig av oss. Men det er nøyaktig i denne kraftløsheten at Guds kraft manifesterer seg selv. Dette er ikke kraften som kontrollerer, dikterer, og befaler. Det er den kraften som helbreder, forsoner og forener. Det er Åndens kraft. Når Jesus sto fram ønsket folk å være nær Ham og berøre Ham 'for det gikk ut fra ham en kraft som helbredet' (Luk 6,19).

Det er denne kraften fra den guddommelige Ånd som Jesus ønsker å gi oss. Ånden utruster oss virkelig med kraft og tillater at vi blir et helbredende nærvær. Når vi er fylt med denne Ånd, kan vi ikke bli annet enn helbredere'.

Ingen kommentarer: