torsdag, juli 18, 2013

Å tilbe en ikke-jødisk Jesus er å tilbe en falsk Jesus

En anglikansk prest, Rev.Simon Ponsonby, ber kirken om å omvende seg fra antisemittismen, som han beskriver som en synd mot Den Hellige Ånd.

Rev Simon Ponsonby, er forfatter og teolog knyttet til St Aldate's Church i Oxford. Han sier:

'Apostlene ville ikke gjenkjenne mye i dagens kirke. En kirke som har skilt seg fra sine jødiske røtter har åpnet seg selv for antisemittismens demoniske åndsmakter'.

Han sa dette i forbindelse med en årlig konferanse i Storbritannia om Den anglikanske kirkes tjeneste overfor det jødiske folk. Konferansen ble nylig holdt i Swanwick i Derbyshire.

Det var etter å ha studert nok en gang kirkens historie at han måtte konkludere med at han skammet seg over å være en kristen. Spiren til antisemittismen som ledet til Holocaust mener Rev Ponsonby er å finne blant kirkefedrene i tidlige århundrene av den kristne æra. Og at Martin Luther har spilt en nøkkelrolle i de fryktelige angrepene på jødene. Luther mente at navnet på jødenes Gud var å finne på innsiden av en gris - et uttrykk Hitler lånte. Nazismen, mener Ponsonby, er en arv etter Luther, som mante til en nødvendig fordrivelse av jødene fra Tyskland i sin siste preken. Istedet for å gjøre jødene sjalu med å vise dem Kristi kjærlighet har kirken gjentatte ganger vist sin arroganse ved å proklamere at den har erstattet Israel som Guds utvalgte folk.

Den jødiske Jesus
Rev Simon Ponsonby hevdet i sin tale at kirken har gått svært langt i å fremstille Jesus som ikke-jødisk. Han satte det hele på spissen da han at 'Gud kom til verden som jøde og kirken har forsøkt å omgjøre omskjærelsen'.

Den anglikanske presten mener Jesus var en hengitt observant jøde som helt og fullt oppfylte Loven:

'Du kan ikke forstå den djupere meningen med korset om du ikke forstår den jødiske påsken', sa Ponsonby blant annet, og la til:

'Å tilbe en ikke-jødisk er å tilbe en falsk Jesus!'

Ingen kommentarer: