onsdag, juli 17, 2013

Et mirakel har funnet sted i Kirgisistan

Et under har funnet sted i Kirgisistan. Landets kristne minoritet som opplever forfølgelse og trakassering har fått et oppmuntrende besøk.

På en forunderlig måte har den kristne artisten Jeremy Camp (bildet) og hans team Speaking Louder Ministries fått tillatelse til å holde en offentlig konsert i landets hovedstad Bishkek.

Det hele begynte for flere år siden. Noen venner kommer sammen. De kjenner situasjonen i Kirgisistan. Misjonærer blir sendt ut av landet. De kristne er i press og opplever hard forfølgelse. Jeremy Camp og hans venner drømmer om en evangelisk konsert midt i hjertet av landet. I hovedstaden. De ber. De planlegger. Kirgisistan er kjent for sin korrupsjon. Ville landets myndigheter si ja til noe slikt som en offentlig gospelkonsert? Jeremy Camp hadde fått ordene fra Sakarja 4,6: 'Ikke ved makt og ikke ved kraft, men ved min Ånd, sier Herren, hærskarenes Gud'. Så - på dette ordet handlet de.

Kontakt ble gjort med amerikaneren Jed Gourly som i syv år har arbeidet som misjonær i Kirgisistan. Han kjente forholdene i landet godt. Fra ulike menigheter kom man sammen for å be om et under: at de muslimske myndighetene ville si ja til en kristen konsert! Og det var virkelig det de trengte: et under! Sannsynligheten for at de kirgisiske myndighetene ville si ja til noe slikt var lik null. To pastorer i Kirgisistan - pastor Yakov og pastor Damir - ble grepet av visjonen bak konserten. De tok kontakt med andre pastorer og så begynte de for alvor å be! Noen dro ut i fjellene for å tilbringe tre dager i bønn og faste der. Flere kirgisiske menigheter gikk sammen for å be og for å planlegge. Mange av sangene til Jeremy Camp ble oversatt til kirgisisk slik at de kunne brukes i menighetene.

Etter en uke med konserter i Ukraina satte Jeremy Camp og hans team kursen mot Kirgisistan. De ankom Bishkek mot slutten av juni. Da hadde Gud på forhånd gitt flere mennesker et bibelord fra Jeremia uavhengig av hverandre. En av dem var kona til Jeremy, Adie. Hun sendte en epost med ordene: 'Men da ble det i mitt hjerte som en brennende ild, innestengt i mine ben. Jeg trettet meg ut med å tåle det, men jeg maktet det ikke ... men Herren er med meg som en veldig kjempe. Derfor skal mine forfølgere snuble og ikke få overtaket. De skal få stor skam fordi de ikke for fram med visdom - en evig vanære, som aldri blir glemt ... Syng for Herren, lov Herren! For han har fridd den fattige sjel ut av ugjerningsmenns hånd'. (Jer 20,9b-11 + v.13)

På forunderlig vis gav kirgisiske myndigheter tillatelse til å holde konserten. 10.000 mennesker kom. Det lå et mektig Guds nærvær over forsamlingen. Ved siden av Jeremy Camp og hans venner deltok også Miss Ukraine 2007 som delte sitt sterke vitnesbyrd om hva troen på Jesus hadde gjort med henne. Også lokale kristne lovsangsgrupper fra Kirgisistan deltok.

Konserten ble et gjennombrudd for evangeliet i Kirgisistan. Spørsmålet er nå hva som skjer videre med de lokale forsamlingene, om forfølgelsen av dem fortsetter. Konserten ble godt tatt imot av de som kom dit for å lytte til de kristne sangene.

Ingen kommentarer: