fredag, juli 12, 2013

Guds løfter holder til evig tid

En del kristne mener at opprettelsen av staten Israel i 1948 ikke har noe å gjøre med Bibelens profetier. Jeg våger følgende påstand: Ved å innta en slik holdning støtter de faktisk den muslimske virkelighetsoppfatningen!

Det er underlig å møte kristne som på den ene siden uttrykker bekymring over Islams utbredelse, samtidig som de aktivt støtter den palestinsk-arabiske propagandaen når det gjelder staten Israel.

For muslimene avviser at Bibelen er til å stole på. Palestina-araberne påstår at de alltid har bodd i Palestina, det til tross for at en palestinsk stat aldri har eksistert i historien. Kan du navnene på noen palestinske konger? Verken Jerusalem eller Tempelhøyden tilhører dem. Stedene tilhører derimot jødene, fordi Gud har gitt dem disse stedene!

Det var også oppfatningen til Israels første statsminister, David Ben-Gurion (bildet). Han var svært tydelig:
'Det er ikke britene eller Balfour-erklæringen som gir oss retten til landet Israel. Denne retten er mye eldre enn det. Det er Bibelen som har gitt oss den'. (David Ben-Gurion i 1936)
Jeg har sagt det mange ganger tidligere, men det skader ikke å gjenta det: Guds løfter har ikke gått ut på dato! Det Gud har gitt løfter om det vil Han holde. Hvorfor jeg er så sikker på det? Fordi Gud ikke kan lyve! Dessuten tror jeg på det som er profetert om gjennom profeten Jes 40,8:
'Gresset blir tørt, blomsten visner. Men vår Guds ord står fast til evig tid'.
Dette ordet gjentas faktisk i Det nye testamente:  'For alt kjød er som gress, og all dets herlighet som blomsten på gresset. Gresset visnet, og blomsten falt av. Men Herrens ord blir til evig tid'. (1.Pet 1.24-25)

Når Gud sier at Han har gitt landet til evig til til jødene, ja da mener Han det!
'Til evig tid minnes han sin pakt, det ord han fastsatte for tusen slekter, hans pakt med Abraham og hans ed til Isak. Han stadfestet den som en rett for Jakob, som en evig pakt for Israel. Han sa: Til deg gir jeg Kana'ans land til arv og eiendom'. (Salme 105,8-11)
De ordene står der fortsatt - og de er gyldige.

Ingen kommentarer: