mandag, juli 08, 2013

Vår åndelige arv

Det er et stykke vei fra Eina til Selje, og så videre ut til øya Selja. Minst 471 kilometer, og 7 timer og femten minutter med bil - om vi skal tro Visveg.no

Altfor langt for meg nå. Men det er mulig å feire St.Sunniva og følgesvennene hennes likevel - denne gangen i Kristi himmelfartskapellet. Nå var det ikke annonsert, så jeg gjorde det alene. Det vil si: man er aldri alene når man feirer gudstjeneste! Englene er alltid til stede, og Herrens Ånd.

Vi føler slektskap med den hellige Sunniva og hennes følgesvenner vi som samles i bønnekapellet på Eina. Dette er jo vår åndelige arv vi snakker om. Den arven deler vi med alle våre trossøsken i Norge. I dag benyttet jeg anledningen til å takke Gud for Sunniva og for de uredde munkene, som la ut på den farefulle seilasen som førte dem den lange veien fra Irlands kyster til øya Selja, som ligger ytterst i Nordfjord i Sogn og Fjordane. Det er som jeg hører ekkoet av deres bønner i det de satte seg i båtene: 'Blås, Hellige Ånd, blås!' Og lot seg drive av vindene. Til de støtte mot land i Norge.

Det skjer spennende ting på Selje og Selja om dagen!

6.juli ble statuen av St.Sunnia avduket. Den 3,2 meter høye statuen er laget av kunstneren Arne Mæland og står på sokkel i Selje sentrum. Den er riktig vakker er den, slik jeg har sett den på bilder. Den er et verdig minnesmerke over denne irske kongsdatteren.

Men det foreligger også planer om et nytt benediktinerkloster på Selja. Øya skal befolkes av bedende munker igjen!

Og det er stiftet et eget vennelag av Selja kloster som arbeider for å fremme de historiske og kulturelle verdiene knyttet til klosteret og helgenanlegget på Selja. Vennelaget ble stiftet i 2005 og har en egen nettside. Her kan du også bli medlem!

http://www.seljavenner.no/index.php

La oss bruke denne vakre juli-dagen til å takke Gud for våre åndelige røtter.

Om Hl.Sunniva kan du lese her:

http://bjornolav.blogspot.no/2010/07/hl-sunniva-av-selja-var-norske-helgen.html

Ingen kommentarer: