tirsdag, juli 02, 2013

Hva kjennetegner en troende menighet?

Hva kjennetegner identiteten til menigheter bestående av troende medlemmer? I en kontekst med mange nominelle kristne er det en interessant problemstilling.

Problemstillingen ble nylig reist på generalforsamlingen til Cooperative Baptist Fellowship i Greensboro i North Carolina.

Bill Leonard er historiker, spesialist i baptistisk historie, og beveget seg bokstavelig talt ut på djupt vann når han talte om troende dåp 28. juni under nevnte generalforsamling:

'Vi trenger å gjenoppdage hva det vil si å være en menighet bestående av troende medlemmer'.

Det er ikke minst viktig i en tid hvor mange av de som søker Gud ikke er så opptatt av hva Bibelen lærer om dåp og nattverd, men slutter seg til den forsamlingen de liker best og som har det beste tilbudet å gi dem som enkeltpersoner eller som familie. Den læremessige bevisstheten i vår tid er heller svak.

Den forsamlingen Bill Leonard talte om består av mennesker som har funnet Jesus som sin personlige Frelser og Herre, og som på denne bekjennelsen lar seg døpe og bli en del av en flokk med andre som deler samme tro og overbevisning. Da utelukker man at man blir en del av et kirkesamfunn fordi man blir innmeldt på grunn av foreldrenes tro.

Ingen kommentarer: