mandag, januar 26, 2015

100 dager i bønn og faste for Israel

I morgen, tirsdag - på dagen nøyaktig 70 år etter Auschwitz befrielse - begynner '100 dager i bønn og faste for Israel'.

På minnedagen vil 250 forbedere fra Europa, Afrika, Asia og USA, besøke Auschewitz. Mange av forbederne kommer også til å delta på en konsert som vil bli holdt i synagogen i Kracow.

Jeg har ingen informasjon om norske deltagere i disse 100 dagene, men kjenner til at svenske forbedere deltar. Det er laget en egen nettside hvor det også finnes en svensk oversettelse av en del av det materialet som er lagt ut.

Visjonen bak det hele beskrives slik:

  • För 70 år sedan slutade Förintelsen, den största tragedin i mänsklighetens historia. 27 januari 1945 befriades koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau (där mer än en miljon judar dödades under 3 år). 8-9 maj 1945 besegrades slutligen Nazi-Tyskland.
  • Idag hotas Israel återigen av en andra Förintelse – aktivt av nationer som önskar se eller till och med bidra till att Israel förgörs, och passivt av nationer som är (delvis) antisemitiska, okunniga, likgiltiga eller lite av allt i fråga om de hoten.
  • Vår vision som europeiska kristna är att uppmuntra kristna, församlingar, kristna rörelser och nätverk från en mängd nationer till bön och förbön (även fasta) för sin egen nation och dess förhållande till det judiska folket och Israel.
  • "70" är ett bibliskt tal med speciella löften och möjligheter. Vi tror att detta är ett unikt tillfälle att be för våra nationer: Att bli (ännu mer) en välsignelse för Israel och (ännu mer) en aktiv kraft inför det skändliga hotet av en andra Förintelse.

Du finner nettsiden her:


Ingen kommentarer: