søndag, januar 18, 2015

Død baptistpastor i Ukraina etterlater seg sterkt kristent vitnesbyrd blant ukrainske soldater

Ukrainske soldater som tjenestegjør ved fronten mellom de ukrainske styrkene og de pro-russiske opprørerne fikk nylig besøk av ukrainske baptister, som gav dem evangeliseringsbladet 'Håp'. Bladet inneholder en rekke skriftsteder fra Bibelen. Disse soldatene studerer nå bladene de fikk. Bladet er til stor oppmuntring for dem.

For noen få dager siden kom studenter fra 'School without walls' for å ha et møte med pastor Sergeij, som stasjonert sammen med ukrainske soldater som forsvarer flyplassen i Donetsk. Dagen etter ble pastor Sergeij skutt ned og drept. Så studentene bestemte seg for å reise ut til soldatene som hadde vært sammen med pastor Sergeij, som gikk under navnet 'Padre'.

Når de kom nær broen der soldatene holdt til ble de stanset og ble bryskt spurt om hva de gjorde der og hvem som hadde gitt dem tillatelse til å komme så nær innpå frontlinjene.

'Padre,' svarte studentene.

Da forandret situasjonen seg fullstendig. Soldatene smilte og inviterte baptistene med seg under broen for en prat. Soldatene fortalte om presten sin, som hadde blitt deres venn og mentor. De kunne ikke glemme samtalene med 'Padre'. Det er tydelig at han hadde etterlatt seg et sterkt vitnesbyrd og eksempel.

Når de fikk evangeliseringsbladet lovte de å lese det, til minne om 'Padre'.

La oss be om at Guds ord får ta tak i disse soldatene og dra dem til Kristus.

Ingen kommentarer: