søndag, januar 18, 2015

SISTE: Ingen gudstjenestefeiring i Niger i dag

Hovedpastoren i Filadelfia Hamar, Kjell Erichsen, skriver følgende på sin Facebook side i dag:

"I Gudstjenesten søndag 18. januar fikk vi høre at det ikke feies Gudstjeneste i Niamey denne dagen. Vår kamp for ytringsfrihet i Europa har gitt konsekvenser i flere muslimske land, blant annet Niger.
Niger 2015 demonstrasjoner og brenning av CELPA kirker
Etter ”Je suis Charlie”-demonstrasjonene i vesten, «Jeg er Charlie», har det i mange muslimske land vært motdemonstrasjoner med parolen ”Je suis muslim”. I Nigers hovedstad Niamey utartet demonstrasjonene til å bli voldelige. Kirker, kristne skoler og hjem ble satt fyr på.
Filadelfia Hamar har samarbeidet med CELPA-kirken i Niger siden 2008, og heller ikke vår søsterkirke slapp unna volden. 2 av deres 4 hovedstadskirker ble brent. Pastorparet Alice og Remi mistet hjemmet og alt de eide da mobben angrep deres hus og kirke. Skolen som møysommelig er bygd opp for muslimske barn i et av de mest fattige områdene i Niamey er ødelagt.
Det finnes ikke forsikringsordninger, og det er dermed en stor og ressurskrevende jobb for en fattig kirke å bygge opp det som er brent ned. Vi samler inn penger for å hjelpe våre partnere i Niger i dette viktige arbeidet. Støtt oss gjerne ved å gi din gave til Filadelfias misjonskonto og merke innbetalingen ”Gjenoppbygging i Niger”.
Misjonskonto: 1503.34.24849

Jeg vil gjerne oppmuntre bloggens lesere til å gi en gave til denne misjonskontoen og på en praktisk måte vise din støtte til lidende trossøsken i Niger!

Ingen kommentarer: