tirsdag, januar 27, 2015

Herrens frykt er et skattkammer, del 1

Vi lever i en skjebnesvanger tid for Kristi forsamling. Den har sine ytre fiender, men de indre er de farligste, og Guds ord lærer oss at tiden forut for Jesu gjenkomst vil være vanskelige tider. Det største behovet slik jeg ser det er at vi gjenoppdager hva Bibelen har å si om Gudsfrykten - ikke minst for å bli bevart i endens tid, men også for å få del i de rikdommer Herren har for de som frykter Ham.

Apostelen Paulus gir sin unge medarbeider Timoteus følgende råd: 'Øv deg ... i gudsfrykt!' (1.Tim 3,7b) Det er et godt råd vi bør ta til oss. Gudsfrykten er nemlig ikke noe som kommer automatisk, som om den skulle komme av seg selv. Det er en rekke forutsetninger for at den skal vokse frem i våre liv. Det skal jeg komme tilbake til i denne artikkelserien.

I går leste jeg et ord fra profeten Jesaja som beskriver Herrens frykt for oss på denne måten:

'Herrens frykt skal være Sions skatt'. (Jes 33,6)

Dette er siste del av verset, som begynner slik:

'Det skal komme trygge tider for deg, en fylde av frelse, av visdom og kunnskap...'

Dette er et nøkkelvers for å forstå hvilke velsignelser som finnes i det å frykte Herren. Hellig frykt er nemlig nøkkelen til Guds sikre grunnvoll, når alt annet rakner! Hebreerbrevets forfatter beskriver endens tid slik:

'Hans røst rystet den gang jorden. Men nå har han lovt, og sagt: Enda en gang vil jeg ryste, ikke bare jorden, men også himmelen. Men dette ordet: enda en gang, gir til kjenne at de ting som som rystes skal bli tatt bort. For de er jo skapte ting. Og så skal det som ikke kan rokkes, bli stående. Da vi altså får et rike som ikke kan rystes, så la oss være takknemlige og derved tjene Gud til hans behag, med blygsel og ærefrykt. For vår Gud er en fortærende ild'. (Hebr 12,26-29)

La oss merke oss følgende: Alt vil rystes! Alt vil kastes om kull.
Når det skjer må vi tjene Gud til hans behag. På hvilken måte: med Gudsfrykt!

Gudsfrykten er det som er nøkkelen til Guds skattkammer! Det er hva profeten Jesaja sier. Hva inneholder dette skattkammeret? Frelse, visdom og kunnskap! Sammen med Guds kjærlighet inneholder den selve livets grunnvoll.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: