søndag, januar 25, 2015

Vi må øke bønnetrykket for Øst-Ukraina

De grusomme bildene fra Mariupol som viser følgene av rakettene som ble skutt inn i byens tett befolkede boligområde i går, sitter fortsatt på netthinnen. Nå må vi virkelig samle oss i bønn for Ukraina!

Så langt er 30 døde og 83 såret etter rakettangrepene mot den ukrainske havnebyen i går. Lederen for den selverklærte Donetsk Folkerepublikk, Alexander Zakharcheno (bildet) har det hele og fulle ansvaret for det som må være en krigsforbrytelse, og vil ikke høre tale om noen fredsforhandlinger. Årsaken er at de russiske separatistene er på offensiven. De siste dagene har ukrainske soldater måtte trekke seg ut av Donetsk flyplass, som nå ser ut som et månelandskap. Den internasjonale flyplassen er helt utbombet. I går startet offensiven mot Mariupol, og vi er nå vitne til en kraftig opptrapping av den svært voldelige konflikten mellom Russland og Ukraina.

De russiske separatistene har lovt å trappe opp kampene, og det ser ikke ut til at de bryr seg nevneverdig om reaksjonene fra EU eller OSSE.

12.-15. februar avholder vi Den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud. En av hovedtalerne i år er pastor Peter Kovalenko fra Ukraina, som står på muren i forbønn for sin nasjon midt under disse harde prøvelsene for landet. Han har en apostolisk tjeneste i Øst-Ukraina der han har vært med på å plante mange menigheter. Pasotpr Kovanlenko er en bønnens mann med et stort hjerte for mennesker. Han leder ukentlige tverrkirkelige bønnemøter for pastorer og bønnenetter der rundt 1000 personer ber natten igjennom. Sett av tiden til å bli med på denne bønnekonferansen og stå med i bønn nå for den lidende sivilbefolkningen i Øst-Ukraina.

Hovedarrangør for Den nasjonale bønnekonferansen er Nasjonalt bønneråd.

Ingen kommentarer: