tirsdag, januar 20, 2015

Russiske baptister med fokus på fornyelse og hellighet i 2015

Baptister i både Hvite-Russland og Russland har uavhengig av hverandre kommet frem til felles motto for 2015: 'Fornyelse og hellighet'.

Hvite-russiske baptister har valgt ordene fra Salme 51,12: 'Gud, skap i meg et rent hjerte, og forny en stadig ånd inne i meg', som årsord for det nye året. Unionen av Evangelikale kristne/Baptistene i Hvite-Russland har 312 medlemsmenigheter med 13.884 døpte medlemmer. Unionen ledes av Victor Krutko, som er unionens president, mens Nikolaj Sinkovets er generalsekretær.

Den russiske baptistunionen er den største med sine 76.070 døpte medlemmer og 1.818 medlemsmenigheter. Unionens president er for tiden Alekseij Smirnov, mens Evgenij Bakhmutskij fungerer som generalsekretær.

Begge unionene ber om en åndelig fornyelse og vekkelse innen alle deres menigheter, og vil ha dette som fokus hele dette året. De teologiske fakultetene som drives av russiske baptister stiller seg bak en spesiell konferanse med tema: 'Helliggjørelsens teologi. Konferansen skal holdes i Moskva teologiske seminar 11.-12. desember i år.

Russiske baptister har de senere årene fornyet sin troskap mot Bibelen som Guds evige og autoritative ord for liv og lære, og hadde i fjor fokus på å få flere av sine medlemmer til å lese Bibelen regelmessig.

Billedtekst: Fra 1.baptistkirke i Moskva.

Ingen kommentarer: