torsdag, desember 20, 2018

100 kristne med muslimsk bakgrunn arrestert i Iran de to siste ukene

Det har tilsynelatennde vært stille en stund, men i følge Elam Ministries har 100 iranske kristne med muslimsk bakgrunn blitt arrestert i Iran de siste par ukene. Det er vanlig at det iranske myndigheter slår til mor kristne menigheter i ukene før jul, men det som er spesielt nå er at attestasjonene er mer omfattende og brutale.

Det vanlige er at de som blir arrestert, gjerne tilhører en av de mange husmenigehetene. De bringes inn til harde avhør, og løslates så med trusler om fengselsstraff om de fortsetter med å feire gudstjenester. En del av de blir arrestert blir sittende i fengsel helt til saken deres kommer opp for retten. Disse får som oftest harde og lange fengselsstraffer.

Iranske kristne ber nå om forbønn for fire iranske konvertitter som ble arrestert i Ahvaz 2. desember. Soldater fra Revolusjonsgarden raidet fire hjem tidlig om morgenen denne dagen og arresterte:


Shima Zanganeh (27 år)
Shokoofeh Zanganeh (30 år)
Farzad Behzadi (30 år)
Abdollah Yousefi (34 åår)

Shima og Shokoofeh er søstre. De ble ført til Amanayeh sikkerhetsfengsel i Ahvaz, og skal i følge kildene til Elam Ministries blitt fysisk mishandlet under avhørene. 12. desember ble de overrført til Sepidar fengselet i Ahvaz.

La oss huske disse spesielt i våre forbønner.

Ingen kommentarer: