mandag, desember 03, 2018

Kappes om å hedre hverandre, del 16: Stig Magne Heitmann

Stig Magne Heitmann er kanskje den personen i Norge som har best kunnskap og innsikt i den lidende kirkes nåværende situasjon. Dessuten har han etter min mening skrevet kanskje en av de aller viktigste bøkene for vår tids kristne: 'Derfor kan dere bare juble'. Jeg s.kal komme tilbake til den.

Stig Magne Heitmann, er en jovial, trivelig mann, full av jublende glede - det merkes når han forkynner, og det merkes i samtaler. Du merker at han har med Jesus å gjøre. Men han er også faglig dyktig, og en mann med stor integritet. Han er en man gjerne lytter til, og låner man først øre til ham, blir man litt klokere. Heitmann setter nemlig ting i perspektiv. Hverdagslivets trivialiteter blir det: småplukk, når Heitmann dokumenterer hva som skjer med våre trossøsken og hvilke forhold de lever under i sine hverdager.

Stig Magne Heitmann, den tidligere generalsekretæren i Åpne Dører, og nå organisasjonens faglige leder, snakker troverdig og sant og livet, fordi han gjennom sykdom selv har prøvd hva livet har å by på. Han er ingen lettvekter. Troen er prøvd, og Jesus har seiret i Stig Magnes liv. Selv vil han sikkert si: alt er bare nåde. Tross alt er han en god lutheraner! Og bra er det.

Etter å ha lest Stig Magnes artikler, kronikker og bøker, og lyttet til hans forkynnelse, var det en stor glede for May Sissel og meg å endelig få møte ham og hans kone. Det skjedde i forbindelse med sommerstevnet i Sarons dal, hvor vi begge skulle medvirke. Inntrykket stemte med det jeg hadde forestilt meg. En mann som lever hva han preker!

Men så var det dette med boken: Derfor kan dere juble av glede.

Jeg våger påstanden: dette er en profetisk bok. Skrevet med tanke både på tiden vi lever i og de vanskelige tidene som ligger foran oss. Boken er en et gedigent bibelstudium om forfølgelse både i Det gamle- og Det nye testamente, og gir oss en solid grunnmur å bygge våre liv på når troen settes på prøve. Jeg nøler ikke med å si at alle kristne burde lese den. Forfølgelsen vil komme til alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, sier Skriften.

Men dette er ingen skremselspropaganda. Kun sikringskost for alle som ønsker å seire. "De som seirer," snakker Jesus om i sendebrevene i Åpenbaringsboken. Det som er den store styrken i Heitmanns bok er den solide forankringen i Guds ord.

For Stig Magne Heitmann er en bibeltroende. Det er for meg en hederstittel. Og det er jeg glad for. Stig Magne Heitmann er en røst som roper i ørkenen, en røst som bærer. En av vekterne på muren. Hans våpen er sannheten og han taler der kirkeledere tier.

Jeg takker Gud for at Han har reist opp Stig Magne 'for en tid som denne'. La oss be om at han blir bevart, beskyttet og fortsatt kan tale, skrive og rettlede oss i en uryddig og farlig tid som vår.

Ingen kommentarer: