onsdag, mars 04, 2015

Ingulf Diesen har fått hjemlov

Vekkelseshistorikeren, bibeloversetteren, forfatteren, skolegrunnleggeren og forkynneren, Dr.theol Ingulf Diesen, har fått hjemlov. Han døde i går kveld 87 år gammel. Det Norske Misjonsforbund har mistet sin nestor, og kristen-Norge en sine åndelige generaler. Det blir tomt i rekkene etter Diesen.

Selv hadde jeg glede av å møte han en rekke ganger, og jeg kommer til å minnes en raus, inspirerende, lekende åndelig mentor, kunnskapsrik som få og med en djup gudsfrykt som satte spor hos alle som stiftet bekjentskap med ham.

Ingulf Diesen var med sin bibeltroskap et forbilde for alle som vil tar Guds ord på ramme alvor. To år etter at jeg kom til i tro utga Ingulf Diesen boken: 'Bibelen - Guds ord' (1974), som ble helt avgjørende for mitt eget syn på Bibelen. Boken kom i en tid da nettopp kampen om bibelsynet pågikk på mange fronter. Takket være Ingulf Diesen kunne jeg bli stående på Ordets klippegrunn. Selv medvirket han som oversetter og konsulent til en rekke av de bibeloversettelsene vi har på norsk, ikke minst har han betydd mye for bibeloversettelsen: Bibelen Guds Ord, som kom på norsk første gang i 1997. Sten Sørensen, som hadde gleden av å arbeide sammen med Ingulf Diesen i Bibelforlaget, som står bak denne bibeloversettelsen, forteller at Ingulf i sin levetid leste Det gamle testamente 91 ganger og Det nye testamente hele 171 ganger!

Ingulf Diesen gravde djupt i norsk vekkelseshistorie, og gav oss to bind om Misjonsforbundets historie. Han fulgte svært godt med også i internasjonalt kristenliv, og arbeidet utrettelig for evangelikal kristentro. Hva skulle Den evangeliske Allianse og senere Lausannekomiteen ha gjort uten ham? For ikke å snakke om Ansgar teologiske seminar, eller høyskole, som det nå vel heter.

Han talte i små og store forsamlinger. Bygde-Norge trålte han på kryss og på tvers, og Ingulf Diesen brydde seg ikke noe om tilhørerne var få: han talte like inderlig og gav like mye om det var 20 eller 2000 til stede. Det står det stor respekt av.

Vi lyser fred over Ingulf Diesens gode og vakre minne. Vi ber for de etterlatte og for Det Norske Misjonsforbund som nå mister nok en av sine mest markante lederskikkelser. Det er jo ikke så lenge siden Edin Løvås gikk bort.

Foto: Det Norske Misjonsforbund.

1 kommentar:

Arja sa...

For omtrent ti år siden besøkte Ingulf Diesen en del en menighetsmedlem på sykehjemmet der jeg jobber. Ca 5 mil var det fra hans hjem å kjøre. Som regel holdt han samtidig andakt på sykehjemmet