søndag, mars 08, 2015

Hvordan gjøre lovprisning til et våpen i forbønnen, del 1

Hvordan kan lovprisning bli et våpen i forbønnen? Hvordan kan vi holde fokus på Gud midt i vårt hverdagsliv og i tider av åndelig strid.

Denne artikkelen er skrevet av Larry Sparks, som er medforfatter til en bok som snart skal publiseres, sammen med Dr.Michael Brown og John Kilpatrick: 'The Fire that Never Sleep' (Juni 2015). Han er også spaltist i det anerkjente Charisma.

Hva vi ikke skal gjøre når vi står overfor mørkets makt?

Først, la meg fortelle deg hva du ikke skal gjøre ... ikke fokuser på de tilsynelatende overveldende mørkets krefter som går imot deg. Det er ikke å være åndelig; det er faktisk å gi djevelen en fordel. På hvilken måte? Det er upassende å starte med å se en beseiret fiende som en større trussel enn han faktisk er.

Ja, vi har en fiende. Skriften forteller oss: 'Vær edru og våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve for å finne noen å sluke'. (1.Pet 5,8) Merk deg hvordan Peter beskriver djevelen: han er lik en brølende løve, som søker noen han kan sluke.

Dette forteller meg to ting:

1) Djevelen, i klassisk forførende modus, maskerer seg som en skremmende løve, når han faktisk er beseiret og kraftløs.

2) Og at han søker noen han kan sluke, noe som innebærer at vi har rett til å si til ham: 'nei, du kan ikke sluke mitt liv'. Fienden ønsker å bygge festningsverker i sinnet vårt som sier 'ja' til søppelet i hans forførelser representerer. Men festningsverker rives ned når vi endrer på det vi er enige med.

Nøkkelen til å gjøre dette er lovprisning. Gud-sentrert lovprisning.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: