torsdag, mars 26, 2015

Kristen vietnamesisk menneskerettighetsforkjemper banket opp

Den vietnamesiske menneskerettighetsforkjemperen og advokaten, Nguyen Van Dai (bildet), ble angrepet utenfor sitt eget hjem av ukjente gjerningsmenn 5. og 6. mars. Han tilkalte politiet, men de gjorde ingen ting for å hjelpe ham. Nguyen Van Dai lever i frykt for nye angrep, og er ikke i stand til å forlate sitt hjem både på grunn av disse kjeltringene og på grunn av sikkerhetspolitiet.

Nguyen Van Dai, som er kristen, sitter nemlig i husarrest for sitt engasjement for menneskerettighetene.

Det var 5. mars Dai ble angrepet utenfor sitt hjem. Dagen etter kom angriperne tilbake og vandaliserte huset hans. Til tross for at Dai kontaktet politiet fikk han ingen som helst hjelp derfra. Angrepet mot Dai kommer på slutten av perioden han har sittet i husarrest. I mai 2007 ble han funnet skyldig i å krenket den sosialistiske republikken Vietnam, ved å gi videre informasjon om forholdene i landet. Han ble dømt til fem års fengsel, løslatt i 2011, men så satt i husarrest for fire år.

Nguyen Van Dai har vært en uredd talsmann for kristne som er blitt krenket og forfulgt for sin tro. La oss huske ham i våre forbønner.

Ingen kommentarer: