mandag, mars 09, 2015

Vekkelse i Smyrnakyrkan i Göteborg - muslimer kommer til tro

Her er nok en historie som begeistrer meg!

I Smyrnakyrkan i Göteborg foregår det en vekkelse som de siste årene har ført til mange dåpshandlinger. Det er særlig iranere og andre av utenlandsk opprinnelse som kommer til tro.

I årene før 2011 ble det i gjennomsnitt døpt et 30-talls personer. I 2011 lot 83 seg døpe på bekjennelsen av sin tro. I 2012 ble 99 personer døpt, året etter ble 150 døpt og i fjor var tallet døpte 168.

Hvordan begynte det hele?

For fire år siden henvendte en gruppe eksiliranere seg til menigheten. De var muslimer og spurte om de kunne på leie fojaeen i kirken til samtaler. Det handlet om en protestaksjon, rettet mot svenske myndigheter. Menighetens pastor, Urban Ringbäck, var skeptisk til dette. Men når han og menigheten hadde fått tenkt seg om, ikke minst etter å ha blitt minnet om menighetens verdigrunnlag: åpenhet, besluttet de at de ville si ja. Muslimene ble ønsket velkommen, og menighetens medlemmer viste respekt og vennlighet. Iranerne på sin side ble overrasket over og djupt grepet over den kjærligheten de ble vist.

Etter noen uker kom en av disse iranerne til tro på Jesus. Han fikk oppleve frelsens under, og så en til. Og dermed startet vekkelsen. En etter en lot seg døpe på bekjennelsen av sin tro.

Det hører med til historien Smyrnakyrkan var den syvende menigheten disse muslimene hadde oppsøkt. De seks andre sa nei.

Hva tenker norske menigheter om dette?

Billedtekst: Fra et dåpsmøte i Smyrnakyrkan Göteborg.

Ingen kommentarer: