mandag, mars 09, 2015

Et bevis på at forbønn virker

Denne historien begeistrer meg! Den er fortalt av Sammy Tippit, en amerikansk evangelist med bakgrunn fra Sørstatsbaptistene, som jeg har fulgt i mange år nå. Dette er en historie om forbønnens betydning, om hvordan Gud svarer på de troendes inderlige bønner:

'Det finnes noen steder i verden som skaper ærefrykt i deg når du besøker dem. Det finnes et slikt favorittsted for mitt vedkommende. Jeg snakker ikke om Eiffel-tårnet i Paris eller Den kinesiske muren. Jeg snakker om den lille landsbyen Kells i Nord-Irland. Hver gang jeg reiser dit, tar jeg meg tid til å besøke denne lille landsbyen.

Det kan være at du undrer deg på hva som gjør at Kells er så betydningsfull. Mest sannsynlig har du vel aldri hørt om stedet. Kells består egentlig av bare en hovedgate og noen få bygninger. Det ligger i 'middle of nowhere. Og det er det som er så utrolig når det gjelder akkurat denne lille landsbyen. For over 100 år siden var det to bibellærere som så mismodige fordi ingen synes å være interessert i å studere Skriften. De begynte å møtes på skolen for å be om at mennesker måtte bli frelst. Det varte ikke lenge før 50 mennesker kom til tro som direkte resultat av deres bønner. Ryktet om dette genuine verket av Den Hellige Ånd begynte å spre seg rundt omkring i hele Nord-Irland. Guds vind begynte å blåse over nasjonen, og det ble rapportert at 10.000 mennesker kom sammen i den botaniske hagen i Belfast og ba hele natten.

Folk kom sammen til bønnemøter over alt i hele nasjonen, og som en følge av dette skjedde det en stor innhøsting av mennesker. Over en million mennesker vendte seg til Kristus i Storbritannia. En stor pastor i London, Charles Haddon Spurgeon, sa at dette året skjedde den største innhøstingen i hans tjeneste. Gud rystet en nasjon fordi to menn i en liten landsby ba. Det er derfor det er så overveldende å besøke den landsbyen hver gang jeg er der. 

I en høyteknologisk tid som vår, er jeg blitt påminnet at kilden for håp for en nasjon finnes i vanlige, hverdagslige bedende menn og kvinner. Det er ikke nødvendigvis de store byene eller de viktige menneskene som vil snu denne nasjonen. Det kan gjøres av små mennesker som forstår at de har å gjøre med en stor Gud. 

Det handler om de menneskene som forstår ordene fra Sakarja 4,10: 'For de som viste forakt den dagen det begynte i det små'. Det var etter dette Sakarja skrev: 'Ikke ved makt og ikke ved kraft, men ved min Ånd, sier Herren'. Ja, det er ofte de små stedene og blant ukjente mennesker velger de Han vil bruke for å gjøre de vise til intet'.

Ingen kommentarer: